Vuhan'da Yaşayan İngiliz Coronavirüs Sürecini Anlattı

Çin'in Vuhan kenti coronavirüsün kalbi olarak değerlendirilirken, burada yaşayan İngiliz vatandaşı, coronavirüs salgınına yakalandı. Virüsü yenen Conor Reed isimli İngiliz, coronavirüs sürecini anlattı.

12.03.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-17:12)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını bu kentte hayatı durma noktasına getirdi. Virüsün kalbi olarak nitelendirilen Vuhan'da yaşayan İngiliz vatandaşı Conor Reed de virüse yakalanan kişiler arasında yer aldı. Reed virüsü üç aşamada atlattığını belirtirken, "En başta olağan bir soğuk algınlığı gibi başladı. Ardından grip ve zatürre geldi. Grip belirtileri gösterdiğimde kamyon çarpmış gibi oldum." ifadesini kullandı.

Reed 1 ay boyunca soğuk algınlığı, grip ve zatürre olmak üzere üç aşamada hastalığı atlattığını belirtti. Süreci aktaran İngiliz, "Soğuk algınlığı sırasında burun tıkanıklığı, sinüs sorunları ve öksürük vardı. Çok ciddi olmasa da rahatsız ediciydi. Grip belirtileri gösterdiğimde ise sanki bir kamyon çarpmış gibi oldum. Akciğerimin yarısını kullanamıyormuşum gibiydi. Sanki aldığım nefes yetmiyor, bir kese kağıdı içinde nefes alıp veriyormuşum gibi bir durumdaydım." dedi.

63 BİN KİŞİ VİRÜSTEN KURTULDU

Çin'de coronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 172 olurken, 80 bini aşkın kişinin de aktif olarak virüsü taşıdığı açıklandı. Öte yandan 63 bine yakın insan da yakalandığı coronavirüs salgınından kurtulmayı başardı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal