New York Times'tan Türkiye İçin Coronavirüs Algısı

ABD Başkanı Donald Trump, 30 gün boyunca Avrupa'dan gelen tüm seyahatleri askıya alacaklarını belirtti. Türkiye'ye seyahat kısıtlaması getirilmezken, New York Times gazetesi bu haberi, İstanbul'da bulunan bir caminin fotoğrafını kullanarak verdi ve Türkiye'de salgın varmış algısı yaratmaya çalıştı.

12.03.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-12:44) New York Times'tan Türkiye İçin Coronavirüs Algısı

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, cuma gecesinden itibaren Avrupa'dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacaklarını açıkladı. Trump açıklamanın devamında ise İngiltere'nin seyahat yasağından muaf tutulduğunu belirtti.

Öte yandan seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler arasında Türkiye bulunmazken, ABD merkezli New York Times gazetesi, Türkiye için salgın varmış algısı yaratmaya çalıştı. Gazetenin internet sitesinde verilen 'ABD, Avrupa'dan çoğu seyahati askıya aldı' başlıklı haberde, İstanbul'da bulunan bir caminin fotoğrafı kullanıldı. 

SEYAHAT KISITLAMASINDAN ETKİLENEN ÜLKELER HANGİLERİ? 

ABD yönetimi tarafından alınan bu karadan, Türkiye etkilenmezken, Şengen ülkeleri olarak da bilinen Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre seyahat kısıtlamasından etkilenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal