Trump'tan Avrupa'ya Uçuş Yasağı!

ABD Başkanı Trump tarafından yapılan flaş bir açıklama ABD ile Avrupa ilişkilerini dondurdu. Başkan Trump Avrupa'dan ABD'ye geçişlerin durdurulduğunu açıkladı.

12.03.2020-07:54 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-10:22) Trump'tan Avrupa'ya Uçuş Yasağı!


ABD Başkanı Donald Trump, cuma gününden başlayarak Avrupa’dan yapılacak olan tüm geçişlerin 30 günlüğüne durdurulduğunu açıkladı. Bahsi geçen bu karardan ticaret ve kargo uçuşlarının yanı sıra İngiltere ve Türkiye de muaf olacak.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini neredeyse hakimiyeti altına alan yeni tip coronavirüse (Kovid-19) yönelik verilen mücadele çerçevesinde Oval Ofis'ten aktarılan bir yayınla vatandaşlara çağrıda bulundu.

"Avrupa Birliği, gerekli önlemleri almada başarısız oldu." açıklamasını yapan Donald Trump, ABD'de virüsün ilerlemesine sebep olarak bu ülkelerden yapılan geçişleri gösterdi.

Trump, sağlık yetkilileriyle durumu ele aldıktan sonra ABD halkının sağlığını korumak amacıyla "güçlü ama gerekli" tedbirler aldığına işaret ederek, "Yeni vakaların bizim topraklarımıza girmesini önlemek için cuma gecesinden geçerli olmak üzere Avrupa'dan ABD'ye tüm seyahatleri askıya alıyoruz. Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." dedi.

Bahsi geçen kararın ticaret ve kargoyu kapsamadığını dile getiren Trump, bu kısıtlamadan İngiltere'nin de muaf olacağını açıkladı.

Donald Trump, Çin ve Güney Kore'deki durumu yakın takibe aldıklarını, durumlarının olumlu yönden değişmesi durumunda, bu ülkelere olan tavrın yeniden masaya yatırılacağını açıkladı. 

"FEDERAL HÜKÜMETİN VE ÖZEL SEKTÖRÜN TÜM GÜCÜNÜ SEFERBER EDİYORUZ"
Dünya Sağlık Örgütünün bugün gerçekleştirdiği açıklamada Kovid-19 salgınını “pandemi” ilan ettiğine vurgu yapan Donald Trump, "Müttefiklerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Federal hükümetin ve özel sektörün tüm gücünü Amerikan halkını korumak için seferber ediyoruz." dedi.

Kovid-19 virüsüne karşı tedbirin çok erken alındığına bu yüzden de ülkede şu anda Avrupa’ya kıyasla daha az vaka görüldüğünü dile getiren Donald Trump, şöyle konuştu:

"Amerikanların çoğunluğu için risk çok çok düşük. Genç ve sağlıklı insanlar, kendilerine virüs bulaşırsa hızlı bir iyileşme bekleyebilir. En büyük risk, sağlık sorunu olan yaşlı insanlar için. Bu nüfus çok çok dikkatli olmalı. Bakım evlerine tüm zaruri olmayan ziyaretleri askıya almalarını tavsiye ediyoruz. Genel olarak yaşlı Amerikalılar, kalabalık alanlara gerekli olmadıkça girmemeli."

"BUGÜNKÜ KÜÇÜK EYLEM YARIN VİRÜSÜN YAYILMASINI ENGELLEYECEKTİR"
Kalabalık programlar ve okullara yönelik yetkililerle bir değerlendirme yaptığını bildiren Trump, "Bugünkü küçük bir eylem, yarın virüsün yayılmasının önüne geçecektir. Her toplum farklı risklerle karşı karşıya. Lütfen verilen tavsiyelere uyun." diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal