İtalya'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 827'ye Yükseldi

İtalya'da yeni tip coronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 196 kişi daha artarak 827'ye yükseldi.

11.03.2020-21:03 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-21:09) İtalya'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 827'ye Yükseldi

Avrupa'da coronavirüsten en fazla sıkıntı yaşayan İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 827'ye çıktı.

İTALYA'DA CORONAVİRÜS PARLAMENTOYA DA SIÇRADI

Ülke basınındaki haberlerde, İtalya'da Kovid-19 vakalarının ilk ve yoğun olarak görülmeye başlandığı Lodigiano bölgesinin milletvekili 46 yaşındaki Claudio Pedrazzini'nin test sonuçlarının pozitif çıktığı ifade edildi.

Pedrazzini'nin test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla mecliste oturduğu sıralara yakın diğer 14 milletvekilinin de oturumlara katılmamaları ve evde kalmaları işaret edildi.

Diğer bir yandan, Lodigiano bölgesi içinde kalan ve coronavirüsün İtalya'da ilk yayıldığı noktalardan biri olan Codogno beldesinde iki haftadır sıkı şekilde uygulanan karantinanın ardından dün açıklanan verilerde beldede haftalar sonra ilk kez yeni bir vaka kaydedilmediği ve virüsün yayılmasının dün için durduğu ifade edildi.

AVRUPA'DA ÖNLEMLER ARTIYOR

Hollanda Sağlık Bakanlığı, ülkede coronavirüs tespit edilenlerin sayısının 503'e, virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının ise 5'e yükseldiğini açıklandı.

Bulgaristan'daki vaka sayısı 7'ye çıkarken, 62 yaşındaki bir kadın coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Yetkililer, coronavirüs sebebiyle ülkede ilk kez can kaybı yaşandığını ifade ederken, kadının 74 yaşındaki eşinin de durumunun ağır olduğu söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal