Vücuttaki İltihabı Söküp Atıyor!

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudumuzu viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebiliriz. Peki, bu viral enfeksiyonlara karşı bağışıklığı güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir? Detaylar haberimizde…

13.05.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-10:06) Vücuttaki İltihabı Söküp Atıyor!

Tükettiğimiz besinler vücudumuza enerji sağlamak için oksijen tarafından yakılır ve bu yanma esnasında serbest radikaller denilen zararlı maddelerin oluşmasına yol açar. Vücudumuz ise bu zararlı etkilerden korunmak için kendine bir savunma mekanizması geliştirerek, vücutta üretilen bazı enzimler tarafından bu serbest radikallere karşı korunma sağlar.

Antioksidanlar, bu enzim miktarlarının artmasını sağlayarak savunma mekanizmamızın güçlenmesini sağlar. Sağlıklı bir beslenme düzeni ile vücudumuza alınan antioksidanlar hastalıklara karşı savunma sistemimizi güçlendiren en önemli unsurlardan biridir. Özellikle kırmızı ve mor renge sahip meyve ve sebzeler yüksek antioksidan miktarına sahip besinler arasında ilk sırada yer alırlar. Peki, bu yüksek oradan antioksidan içeren kırmızı ve morlar ve ne işe yarar? İşte detaylar…

BÖĞÜRTLEN

Yüksek oranda antioksidan içeren böğürtlen, C vitamini, lif, flovonoid ve siyanidin, fitokim yasallar açısından da oldukça zengindir. Aynı zamanda alerjisi olanlar için histamin faaliyetini durdurabilen bir antioksidan olan kuersetin gibi kateşinler içermektedir.

NAR

Antioksidanlardan zengin olan (delfinidin, siyanidin, pelargonidin gibi 3 ana antioksidan) nar aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.

ÇİLEK

C vitamini, folat, potasyum ve lif açısından oldukça zengin olan çilek, yüksek antioksidan özelliğe sahiptir. Üstelik düşük kalorili de bir meyvedir.

MOR HAVUÇ

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan mor havuç, B, C ve A vitaminlerinden zengindir. Aynı zamanda iyi bir selenyum ve lif kaynağıdır.

MOR ÜZÜM

C vitamini, potasyum, demir ve lif içeren mor üzüm çekirdeğinde yüksek oranda antioksidan bulunmaktadır. Aynı zamanda çok yüksek miktarda flavonoid de içerir.

MOR SOĞAN

Bağışıklık sisteminin vazgeçilmezleri arasında olan mor soğan oldukça güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda ödem atılmasına yardımcı olur ve boğaz iltihabı, karın ağrısı gibi dıurumlara iyi gelir.

KIRMIZI TURP

Yüksek lif içeriğine sahip olan turp A, C, K, B1, B2, B3 ve B6 vitamini,demir,magnezyum,potasyum,ve kalsiyum kaynağıdır.

İyi bir antioksidan kaynağı olan turp, vücudumuzdaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca vücut direncini de artırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal