Bağışıklığı Güçlendiren En Etkili Besin

Probiyortik açısından oldukça zengin olan turşu, bağışıklığı güçlendiren en etkili besinler arasında yer almaktadır. Peki, turşunun faydaları nelerdir? Sizin için turşunun faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

16.04.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-14:32) Bağışıklığı Güçlendiren En Etkili Besin

Salatalık, fasulye, biber, lahana ve daha pek çok sebze fermente edilerek yapılan turşu insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. A ve K vitamini bakımından zengin olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmede de faydalı bir besindir. Vücut direncini artıran turşunun daha önce hiç duymadığınız faydalarını bir araya getirdik…

KİLO VERDİRİYOR

Bilimsel araştırmalar, turşuda bulunan sirke kaynaklı asetik asitin vücutta yağ depolamasını önlediği ortaya koymuştur. Turşu, metabolizmayı hızlandırdığı, kabızlığa karşı etkili olduğu ve düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanların tüketilmesi gereken bir besindir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Turşunun lif oranı oldukça yüksetir. Özellikle yemekle beraber tüketildiği zaman mideyi tok tutmaya yardımcı olur. insülin salınımını dengeler ve daha kan şekerinin normal düzeyde seyretmesini sağlar.

SİNDİRİME YARDIMCI

Turşu, bağırsak sağlığı için oldukça önemli olan probiyotik adı verilen iyi bakterilerle doludur ve sindirime yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEDE BİREBİR

Turşu, göz sağlığı için gerekli olan A vitamini bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek için de en etkili kaynaklardan biridir.

KRAMPLARI AZALTIR

Bir araştırmalarda, turşu suyu içen sporcuların, su içen sporculara oranla kas kramplarının daha kısa sürdüğü görülmüştür.

OSTEOPOROZU ÖNLER

Turşu, K vitamini yönünden zengin bir besindir. Bu vitaminin, kanın pıhtılaşması, kemiklerin kalsiyum emilimi ve bu kalsiyumu arterlerimizden uzak tutma gibi bir dizi önemli görevi vardır. Aynı zamanda K vitamini kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği sayesinde osteoporozun önlenmesine de yardımcı olur.

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINI GİDERİYOR

Turşunun grip, soğuk algınlığı semptomlarını azaltıcı, yani pediyatrik bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olduğuna dair çalışmalar bulunmakta.

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISINI SORUNUNU ÇÖZER

Hamile kadınlar, özellikle hamileliğin ilk zamanlarında karşılaştıkları bulantı sorununu turşu ile çözerek rahatlayabilir. Normal mide bulantılarını da turşu ile geçirmek mümkün.

TURŞU TÜKETİRKEN DİKKAT!

Turşu ve suyu tuzlu ve asitli olduğu için fazla tüketilmemesi öneriliyor. Özellikle tansiyon, böbrek ve mide sorunu olan kişilerin turşu ve turşu suyu tüketiminde dikkat etmesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal