Volfram Küpü Nedir, Volfram Nerelerde Çıkarılır?

Bitcoin'i, GameStop hisselerini, ve DogeCoin'i yükselten Volfram küpleri, dijital yatırımcıların vazgeçilmezi olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Volfram küpleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

23.11.2021-16:38 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-11:57) Volfram Küpü Nedir, Volfram Nerelerde Çıkarılır?

Tungsten, metaller arasında en yüksek ergime noktasına sahip madenlerden biri, birincisidir. Yapılan olarak çok kuvvetli olan Volfram, şu an yeni bir çılgınlığın başlangıcı olarak gösteriliyor. Volfram küpleri, kripto para borsasının yeni delirme noktası olarak kabul ediliyor. Dijital yatırımcıların vazgeçilmezlerinden biri olacak olan Volfram küpü nedir? Volfram nerelerde kullanılır? Volfram nerede çıkarılır?

VOLFRAM NEDİR, VOLFRAM NE DEMEK?

Volfram, bir diğer adıyla da tungsten olarak bilinen metal, oldukça değerli ve nadide bulunan bir maddedir. "W" sembolüyle gösterilen, atom numarası 74’tür. 3422 santigrat derece sıcaklıkta anca erir; ki bu da zirvedir. Oldukça nadide bir madendir. Bilinen en ağır madenlerden biri olan volfram, ağır metal olarak bilinen kurşunla kıyaslandığında çok daha ağır olarak kabul edilir.

Volfram küpü

NEDİR?

Volfam küpleri, 2015 yılında bir şaka doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Bu şaka son zamanlarda gündemi çok meşgul ediyor. Midwest Tungsten Service, şu an en büyük Volfram küpünü yapan şirkettir. Bu Volfram küpünün kenarları 37 santimetredir ve ağırlığı 800 kilogramdır. Satışı NFT ile gerçekleştirilir. Bu NFT, gerçek bir küpü temsil etmektedir ve bu küp şirketin merkezinde saklanmaktadır. Küpü satın alan kişi, her takvim yılında bir kez küpü görme, ona dokunma ve fotoğraf çekme hakkında sahip oluyor. Küpe dokunmak için NFT sahibi olduğu kanıtlanması gerekiyor. Her küp kendi odasında saklanıyor ve odaya yalnızca NFT sahibi girebiliyor. 

3 MİLYON TL ÜSTÜNE SATILDI

Kuralların bu kadar farklı olması ve küpün madenin çok az bulunması sebebiyle NFT’si de çok pahalıya satılmış durumdadır. TUNGSTENDAO adlı bir grup, 1 Kasım 2021 tarihinde volfram küpünü 250 bin dolara satın aldı. Grup, önemli bir meme koleksiyonu oluşturup bu memelerin sosyal önemini artıran ve bu varlıklara duyulan arzuyu güçlendiren içerikler üretmek amacıyla küpü aldıklarını belirtti.

VOLFRAM NEREDE ÇIKARILIR?

Tungsten yani diğer adıyla Volfram, ülkemizde de çıkartılmaktadır. Doğal kaynakları çok olan Türkiye’nin Bursa bölgesinde çıkarılmaktadır. Lakin volfram madenleri Bursa, Yozgat, Kırklareli, Elazığ, Niğde ve Bilecik’te çıkarılmaktadır. Maden rezervinin 15 milyon ton olduğu biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal