Akıllı Telefonlarınızı Daha Hızlı Şarj Etmenin Püf Noktaları

Akıllı telefonlar hayatımızın her anında yanımızda. Bu durum şarjla ilgili bazı problemleri doğuruyor. Akıllı telefonların şarjının hızlı bitmesi karşılaşılan en büyük problemlerden biri. Peki, neler yapılabilir?

23.11.2021-16:04 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-16:14) Akıllı Telefonlarınızı Daha Hızlı Şarj Etmenin Püf Noktaları

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle hız da hayatımızın en önemli unsurlarından biri haline geldi. Yüksek boyutlu uygulamaların yer aldığı akıllı telefonlar hem bir bilgisayar hem bir oyun konsolu gibi devamlı yanımızda. Bu durum telefon şarjlarının hızla bitmesine sebep oluyor. Akıllı telefonlar nasıl şarj edilmeli? Hızlı şarj yöntemleri nelerdir? gibi sorular en çok konuşulan durumlardan biri haline geldi. Bu durumda telefonlarınızın şarja takılı biçimde geçirdiği süreyi en aza indirmek için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

TELEFONUNUZA AİT OLAN ŞARJ ALETİNİ KULLANIN

Telefonunuzla birlikte gelen şarj aletini kullanmak en önemli noktalardan biri. Telefonla şarj aleti üretimde birbiriyle uyumlu olacak şekilde ayarlanır. Bu durum telefonunuzun alacağı şarj verimini artıracak. Böylece şarj süreniz kısalacak. Bu da zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ve telefonunuzu kullanmak için beklemenize gerek kalmayacak.

ARKA PLANDA ÇALIŞAN UYGULAMALARI KAPATMAYI UNUTMAYIN

Siz uygulamadan ayrılsanız da akıllı telefonunuz arka planda uygulamaları çalıştırmaya devam eder. Bu durum uygulamalar üzerinde kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir ancak şarjınızın da en büyük düşmanlarından biridir. Telefonunuzu şarja taktığınızda arka planda çalışan uygulamaları kapatırsanız şarj aletiniz de büyük bir verim alırsınız. Akıllı telefonunuz şarja takılı olmasa bile kullanmadığınız anlarda arka planda çalışan uygulamaları kapatmak şarjınızın da hızlı bitmesini engelleyecektir.


ŞARJ EDERKEN DOĞRU GÜÇ KAYNAĞINI KULLANIN

Telefonunuzu şarj ederken şarj aletinizi direkt prize takmaya özen göstermelisiniz. Direkt olarak kullanacağınız güç kaynağı şarj konusunda size tam verim sağlayacaktır. Eğer telefonunuzu bilgisayar ya da başka bir teknolojik alet üzerinden şarj ederseniz telefonunuzun şarj alım gücünün yavaşlamasına sebep olursunuz. Ayrıca kullandığınız güç kaynağının da sorunsuz olduğundan emin olmanızda fayda var.

ŞARJ ALETİNİZİN OLMADIĞI DURUMLARDA POWERBANK KULLANIN

Şarj aletinizin yanınızda olmadığı ya da herhangi bir güç kaynağına ulaşamadığınız bir alandaysanız telefonunuzu şarj etmenin en iyi yöntemi sadece şarj için üretilmiş bir teknolojik aleti kullanmaktadır. Powerbank bu durumda kurtarıcınız olabilir. Seyahatlerde, dışarıda ya da okuldayken öncesinde doldurduğunuz powerbanki kullanabilirsiniz. Böylece sadece şarj için üretilmiş bir teknolojik aletten akıllı telefonunuz için tam verim alabilirsiniz. Bu da şarj sürenizin kısalmasını sağlayacaktır.

TELEFONUNUZU ŞARJ EDERKEN UÇAK MODUNA ALIN

Eğer kullanmanız gerekmiyorsa telefonunuzu şarj ederken uçak moduna alırsanız şarj süresini kısaltmış olursunuz. Bu durumda telefonu kapatmak da iyi bir seçenek olacaktır. Telefonunuz çalışan uygulamalardan ve aldığı bildirimlerden dolayı yorulmadan kendini şarj edebilir ve size daha kısa bir şarj etme süresi sunabilir. Şarjdayken telefonunuzu kullanmak başka problemlere de yol açabileceğinden uçak modu veya telefonu kapatmak sizin için çok doğru bir yöntem olacaktır.

TELEFONUNUZUN PARLIKLIĞINI AZALTIN

Telefonunuzun şarjı bitmemesi adına çoğu zaman düşük ekran parlaklığı kullanılıyor. Bu yöntemi akıllı telefonunuzu şarj ederken de kullanabilirsiniz. Ekran parlaklığını en düşük duruma getirirseniz telefonunuzun şarj için ekstra yorulmasını engelleyebilirsiniz. Bu da şarj sürenizi kısaltarak en iyi verimi almanızı sağlayacaktır.


GÜÇ TASARRUFU MODUNUZU ETKİN HALE GETİRİN

Akıllı telefonların birçoğunda bulunan güç tasarrufu ya da şarj etme modunu etkin hale getirirseniz telefonunuzu şarja hazırlamış olursunuz. Bu modu etkin hale getirdiğinizde telefonunuz sizin için kendini şarj etmeye uygun duruma getirecek. Böylece daha kısa süre içinde şarjınız %100 olarak tamamlanacak. Bu durum telefonunuzu yormanızı engeller.

ŞARJDA DURAN TELEFONUNUZU NEREYE KOYDUĞUNUZA DİKKAT EDİN

Telefonunuz şarj olurken içindeki uygulamaların ve bildirimlerin aktif olmaması önemlidir. Sürekli çalışan bir telefonun zaman zaman ısısı artabilir. Bu da teknolojik bir ürün için tehlikeli durumlardan biri. Telefonun çok kullanılmasının dışında onu şarja taktıktan sonra bırakacağınız ortamın ısısı da çok önemlidir. Telefonunuz şarja takılıyken bir güç performansına maruz kaldığından ısısı değişebilir, bu durumda onu çok sıcak bir yere bırakmamalısınız. Aynı şekilde çok soğuk bir ortam da telefonunuzu ve şarj aletinizi etkileyecektir.

TELEFONUNUZUN ŞARJI %100 OLMADAN PRİZDEN ÇEKMEYİN

Akıllı telefonunuzu uzun süre düşük bir pille kullanmaya çalışmak ya da biraz şarj ederek prizden çekmek yine güç performansı adına telefonunuzu yoracak durumlardan biridir. Bu durumda telefonunuzun şarjı olabildiğince tamamlanmadan prizden çekmeyin ve hızlıca şarj olmasına izin verin. Bu durum pil ömrünüzü kısaltacağından şarj sürelerinizi uzatacak ve şarjınızın hızlıca bitmesine sebep olacak. Akıllı telefonunuzun şarj performansı sürelerine uyarsanız cihazınızı doğru bir biçimde kullanmış olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal