Venezuela’dan Türkiye’ye övgü: ‘’Zafer kazanmak için önemli bir role sahip’’

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Türkiye’nin Filistin halkının zaferi için kritik bir role sahip olduğunu söyledi.

25.02.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-09:43)

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, "(Türkiye'nin) Filistin halkının bu zaferi kazanması için önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Türkiye, Venezuela'nın savunması konusunda tek taraflı yaptırımlara karşı bizlere çok destek oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selam gönderdi

AA’da yer alan habere göre; G20 zirvesi kapsamında başladığı Latin Amerika turuna Venezuela ziyareti ile devam eden Hakan Fidan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve iyi dileklerini ilettiğini belirtti. Fidan, iki ülke arasındaki stratejik ilişkinin her alanda ilerlemesi konusundaki karşılıklı iradeleri teyit etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Erdoğan, Venezuela’yı ziyaret edebilir

Bakan Fidan, Türkiye ve Venezuela arasında her düzeyde çok verimli ve gelişen bir ilişki temposu tutturduklarını belirtti. Ekonomi, ticaret, madencilik, enerji, tarım ve turizm alanlarında büyük bir potansiyel olduğunu söyleyen Fidan, geçtiğimiz yıl itibarıyla yaklaşık 800 milyon dolar civarındaki iki ülke arasındaki ticaret hacminin bu sene liderlerin belirlediği 3 milyar dolarlık hedefe ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Fidan ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yıl içinde Venezuela'yı ziyaret etme planının olduğunu da aktardı.

Hakan Fidan Yvan Gil

Fidan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bölgeye yönelik politikalarında Venezuela fevkalade önemli bir yer tutmakta. Özellikle bölgesel sorunlar ve uluslararası konularda Venezuela'yla beraber ortak tutum takındığımız çok sayıda konu bulunmakta. Bunların başında bildiğiniz gibi Filistin konusu gelmekte. Dün akşam yaptığım görüşmede Sayın Başkan Maduro'ya da takdirlerimizi, teşekkürlerimizi ilettik. Sayın Bakan kardeşime de aynı şekilde takdirlerimizi iletiyoruz.

Özellikle Filistin'de devam eden adaletsizlik, zulüm, hukuksuzluk, çifte standartlık, uluslararası sistemin çürümüşlüğü karşısında almış oldukları tutumdan dolayı kendilerine teşekkür ettik. Bu pozisyondaki ülkelerin sayısı arttıkça gerçekten ortaya çıkacak baskı daha fazla olacak ve inşallah bu zulmün önüne de hep beraber geçmiş olacağız."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal