Türkiye tıp alanında gözde oldu: Dünyanın dört bir yanından doktorlar geliyor

Dünyanın birçok ülkesinden doktorlar, Türkiye’deki tıp tekniklerini öğrenmek ve daha fazla bilgi almak adına Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne geliyor. İşte detaylar…

25.02.2024-09:27 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-09:27)

Türkiye’nin önemli hastanelerinden birisi olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, son zamanlarda dünyanın dört bir yanından doktorların akınına uğruyor. Yurt dışından gelen doktorlar, hastanede yeni ameliyat yöntemleri hakkında bilgi ediniyor.

Türkiye'nin önemli sağlık merkezlerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, dünya tıp camiasının ilgi odağı haline geldi. Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Lütfi Canat, hastanenin ileri teknikle gerçekleştirilen operasyonlarını dünyanın birçok ülkesinden gelen hekimlerin izlediğini paylaştı. Canat, 20-30 yıl öncesine kadar Türk doktorlarının ameliyatları izlemek için yurtdışına gittiğini hatırlatarak, bu sürecin şimdi tam tersine döndüğünü ifade etti.

Dünyanın dört bir yanından doktorlar geliyor

Canat devamında şunları söyledi:

"Artık gururla söyleyebilirim ki Avrupa'dan, Orta Doğu'dan, Uzak Doğu, ABD, İngiltere'den olsun çok sayıda ülkeden meslektaşlarımız bu tarz yeni yöntemler sayesinde artık bize gelmek için sıraya girmeye başladılar.

"İstanbul'da ilk başlatan merkezlerden bir tanesiyiz. Uluslararası düzeyde iyi bir dergide bilimsel çalışmamızı da yayınladık. Etkili ve komplikasyonlarının neredeyse hiç olmadığı gösterdik. Önümüzdeki 10 yıla damga vuracak bir yöntem"

Başakşehir hastane

Teknolojiye hayran kaldım

Yurtdışından TPLA yöntemini öğrenmek amacıyla gelen Dr. Anas Hasan, duygularını şu şekilde ifade etti: "Profesör Lütfi ile gerçekleşen 2 ameliyatı izleme şansım oldu. Hastanede kullanılan yüksek teknoloji beni etkiledi. Hastalar aynı gün içinde taburcu oluyor, bu gerçekten ilginç bir teknik. İstanbul'da bulunmaktan çok etkilendim ve Profesör Lütfi gibi insanlar burada tarih yazıyorlar."

Hastane, İstanbul'un yanı sıra Türkiye genelinden ve yurtdışından birçok hastaya hizmet vermektedir; toplamda 2,682 yatak, 423 yoğun bakım yatağı, 710 poliklinik, 90 ameliyathane ve 3 helikopter pisti bulunmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal