Venezuela'da Muhalifler Tekrardan Sokağa İndi

ABD'nin desteğini alarak kendini geçici devlet başkanı ilan eden Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhalefeti Çarşamba ve Cumartesi tekrardan sokağa inmeye davet etti.

28.01.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-11:47) Venezuela'da Muhalifler Tekrardan Sokağa İndi

ABD'nin desteğini alarak kendini geçici devlet başkanı ilan eden Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhalefeti Çarşamba ve Cumartesi tekrardan sokağa inmeye davet etti.

Seçim ile iktidara gelen Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yönetimini reddeden ve başta ABD olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinden destek gören Guaido, sosyal medya Twitter hesabından paylaştığı görüntülü mesajda bu hafta düzenleneyecekleri eylemlere ilişkin bilgi verdi.

Guaido, Caracas'taki taraftarlarını, Çarşamba günü 12.00 - 14.00 saatleri arası sokağa çağıranrak bu eylemle askerlere "halkın yanında olmaları ve insani yardımın ülkeye girişine izin vermeleri" talebinde bulunacaklarını belirtti.

Bazı Avrupa ülkelerinin Maduro'ya "erken seçim ilan etmesi için verdiği ultimatomu" hatırlatan Guaido, bunu desteklemek için Cumartesi günü ikinci kez ülke çapında sokak eylemleri düzenleyeceklerini açıkladı.

Guaido, Venezuelalıların, düzenlenecek eylemlere tüm dünyadan destek verilmesini istedi.

SÖZDE BAŞKANDAN İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERE ÇAĞRI

Guaido, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'e seslenerek Bachelet'in Venezuela'ya gelmesini ve Venezuela'da olanları direk olarak görmesini istedi.

MUHALİFLERDEN ASKERLERE AF YASASI

Diğer yandan Ulusal Meclis üyeleri ordunun Maduro'ya desteğini kesmesi amacıyla hazırladıkları af yasasını Caracas'ta askerlere iletti.

Muhalif milletvekilleri yasanın yazılı olduğu kağıtları askerlere ulaştırma niyetiyle kentte bulunan üslerin girişlerine küçük gruplar halinde gitti.

Sosyal medyaya paylaşılan görüntülerde bazı askerin bu kağıtları kabul ettiği bazılarınınsa yaktığı görüldü.

VENEZUELA'DA NE OLDU?

ABD Hükümeti geçtiğimiz gün seçimle iktifara gelen Venezuela Devlet Başknı Nicolas Maduro’yu tanımadığını açıklayarak onun yerine Venezuella muhalefet lideri Juan Guaidó’yu geçici başkan olarak atamıştı.

Bu açıklamadan sonra uluslararası topluluk, Maduro’yu devlet başkanı olarak tanıyıp tanımama konusunda ikiye ayrıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal