Vekil değil suç makinesi çıktı! Polise yumruk atan terör destekçisi bedelini ödeyecek!

HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in bir polise yumruk attığı olay ile ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, HDP'li milletvekili Saliha Aydeniz'in Kadıköy'de izinsiz yürüyüş sırasında polis memuruna yumruk atma sebebiyle düzenlenen soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı.

15.06.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-16:56)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, HDP'li milletvekili Saliha Aydeniz'in Kadıköy'de izinsiz yürüyüş sırasında polis memuruna yumruk atma sebebiyle düzenlenen soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı.

Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca verilen yetkisizlik kararında, Kadıköy'de "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik'e yürüyoruz" adıyla 12 Haziran, saat 13.00'da yapılan yürüyüşte polis memuru Hakan A.'ya karşı mukavemet göstermesine ilişkin soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) 161/9. maddesine göre, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir." hükmü uyarınca soruşturma dosyasına yetkisizlik kararı verilmesi gerektiği dile getirildi. Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı.

Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı

"Bundan dolayı da şikayetçiyim"

Polis memuru Hakan A.'nın savcılık tarafından alınan ifadesinde yer alan yazıda, "Eylemci şahıslara 'Sakin olun' şeklinde sakinleştirici mahiyette uyarılarda bulunuyor ve görevli arkadaşlarıma yardım ediyordum. İsmini sonradan öğrendiğim milletvekili Salihe Aydeniz, kaskımın alt kısmından elini sokarak çene kısımlarıma yumruk attı. Konuyla ilgili video paylaşımı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu dahil çoğu sosyal medya hesaplarından yapıldı. Bu video paylaşımının yapıldığını daha sonradan sosyal medyada gezerken öğrendim. Aldığım darbeden sonra fotoğrafımı çekerek 'Seninle hesaplaşacağız, seninle görüşeceğiz, seni bulacağım.' şeklinde hakaret ve tehditlerde bulundu. Direkt yüzümü alacak şekilde fotoğraflarımı çekti. Bundan dolayı da şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Darp olayına ilişkin hazırlanan adli muayene raporu çıktı. Raporda ise mağdur polisin çenesinin sol ön tarafında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet olduğu ifade edildi.

Ne olmuştu

HDP'li vekillerinde yer aldığı bir grup, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını talep ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Çevredeki vatandaşlarında büyük tepkisini çeken yürüyüşe polis ekipleri müdahalede bulundu. PKK terörist elebaşı Öcalan'a yönelik sloganlar atan grupta yer alan HDP'li vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca, polis ekiplerine tehditler savurdu. İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in bir polise yumruk attığı belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal