Kokusunun güzelliği ile bilinen ve sıkça tercih edilen vanilya, tatlı ve pastalar için özellikle kullanılmaktadır. Vanilyanın bozulmadan kullanılması ve solüsyon haline getirilmesi için çeşitli seçenekler vardır. Vanilya özütü nedir? Vanilya ekstra evde nasıl yapılır?
Vanilya ekstrakı malzemeleri
-1 su bardağı bitkisel gliserin yağı
-3-5 adet çubuk vanilya
Vanilya özütü yapılışı
-Bir su bardağının dörtte üçünü dolduracak şekilde bitkisel gliserin yağı ve bardağın kalan dörtte birlik kısmına da su ekleyerek karışımı oluşturun.
-Hazırlanan gliserin karışımını koyu renkli bir şişeye alın.
- Çubuk tarçınlar uzunlamasına doğru kesilir ve özellikle vanilya fasulyenin içindeki vanilyanın özü çıkarılır. Şişenin içine çıkarılan özler koyulur.
- Şişenin ağzı iyice kapatılır ve 6 hafta boyunca serin ve karanlık yerde bekletilir.
- Hafta da bir kez şişe çalkalanır ve 2 ay için kullanıma hazır hale gelir.