Yumurta sarısının saça faydaları nelerdir? Yumurta sarısı ile saçınız daha ipeksi olacak

Kahvaltılarının beğeni ile tüketilen besini yumurtanın beyazı kadar sarısı da bir çok konuda fayda sağlıyor. Yumurta sarısı ile saçınız daha ipeksi olacak. Peki Yumurta sarısının saça faydaları nelerdir? Cevabı haberimizde...

24.06.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-19:40) Yumurta sarısının saça faydaları nelerdir? Yumurta sarısı ile saçınız daha ipeksi olacak

İçerisinde bulundurduğu vitamin ve minarallerle kahvaltı sofralarında sevilerek tüketilen yumurtaların çiğ hali de insan vücuduna pek çok konuda fayda sağlıyor. Yumurtanın sarısı özellikle saç bakımında tercih edilen doğal ürünler arasında yer alıyor. Kahvaltılarının beğeni ile tüketilen besini yumurtanın beyazı kadar sarısı da bir çok konuda fayda sağlıyor. Yumurta sarısı ile saçınız daha ipeksi ve yumuşak hale geliyor. Peki Yumurta sarısının saça faydaları nelerdir?

Yumurta sarısının saça faydaları nelerdir?

Pek çok yemekte kullanılan hatta sporcuların çiğ olarak tükettikleri yumurta sarısının saç bakımındaki faydaları bir çok insan tarafından bilinmeyen konulardan birisidir. Yumurta sarısı barındırdığı A, D vitaminleri ile protein ve biotin maddeleri sayesinde saçların daha ipeksi, sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olmaktadır. Yani yumurtanın sarısı sadece beslenme açısından da değil kozmetik açıdan da tercih edilen bir üründür. Doğal olmasının etkisi de bu konuda oldukça fazladır.

Yumurta sarısının saça faydaları

Saçlara sürülen yumurta sarısı saç derisini beslediği için saçların kırılmasını engeller ve daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Saçların şekillendirilmesinde kullanılan fön makinesi, saç kurutma makinesi, saç şekillendirici gibi makineler saçların aşırı ısıya maruz kalması sebebiyle zarar görmesine sebep olabilir. Ayrıca bu makine saçın kurumasına ve nemini kaybetmesine de neden olur. Yumurta sarısı ise nemini kaybeden saçların tekrar nemini kazanmasına yardımcı olacak A, E, biotin ve folatin mafddelerini içerir ve böylelikle saçların yeniden nemini kazanmasına yardımcı olur.

Saç derisine doğru şekilde yumurta sarısının uygulanması, saç köklerinin beslenmesine fayda sağlar. Saç köklerin beslenerek güçlenmesi de saçların sağlıklı olmasının ve yumuşak olmasının önünü açar. Ayrıca saç kırıkları ve saç dökülmeleri de yumurta sarısının saça uygulanması sayesinde bertaraf edilmektedir.

Yumurta sarısı ile saç bakımı nasıl yapılır?

Saçları besleyecek bir saç maskesi yapmak için zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırabilirsiniz. Ardından da karışımı saçınızın her bölgesine eldiven yardımıyla masaj yapacak şekilde uygulayın. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra saçınızı ilk önce şampuan ile yıkayın, daha sonra da suyla durulayın.

Yumurtaya alerjisi olanların yumurta sarısı yerine başka bir doğal ürünü saçlarına uygulaması daha uygun olabilir. Çünkü yumurta, alerijisi olanların saçlarında kaşıntıya, kızarıklığa veya şişmeye sebep olabilir. Bu nedenle gerekirse yumurtaya alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için bir hastaneye giderek kan testi yaptırabilir, çıkan sonuca göre yumurta sarısını hayatınıza katabilirsiniz. 

Saçlarınıza sürdüğünüz yumurta sarısı, kahvaltılarınızdan da eksik olmasın. Unutmamalısınız ki yumurta doğadaki en besleyici ve sağlıklı besin öğelerinden birisidir. Bu nedenle her sabah kahvaltı hazırlarken kahvaltı menüsüne haslanmış veya pişirilmiş fark etmeksizin yumurtayı eklemeyi unutmayın. Yumurtanın saça sürülmesi hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edebilir veya arama motorları üzerinden alanında uzman cilt doktorlarının tavsiyelerine göz atabilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal