Valilikten sevindiren haber geldi: Yoğun petrol çıktı

Şırnak Valiliği, Gabar Dağı bölgesinde çıkan petrolle ilgili bir paylaşım yaptı. Valiliğin paylaşımında, ‘’Türkiye'nin yeni petrol üssü Gabar'da bulunan Şehit Esma Çevik sahasında 21 No'lu Petrol arama kuyusunda yoğun bir petrol çıktı.’’ ifadeleri yer aldı.

27.05.2023-09:02 - (Son Güncelleme: 27.05.2023-17:17)

Gabar Dağı’nda keşfedilen petrol rezerviyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şırnak Valiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Şehit Esma Çevik sahasındaki petrol arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Yoğun petrol çıktı

AA’da yer alan habere göre; Çalışmalar kapsamında 21 Nolu petrol arama kuyusunda yoğun bir petrol çıktığı vurgulanan paylaşımda, bölgede çalışmaların hızla yürütüldüğü ve petrol kuyusuyla ilgili üretim testlerinin devam ettiği ifade edildi.

Gabar Petrol

Paylaşımda ayrıca, petrol arama kuyusundan çıkan petrolün görüntüsü de yer aldı. Valilik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin yeni petrol üssü Gabar'da bulunan Şehit Esma Çevik sahasında 21 No'lu Petrol arama kuyusunda yoğun bir petrol çıktı. Bölgede çalışmalar son hızıyla yürütülmekte ve petrol kuyusu ile ilgili üretim testleri devam etmektedir. Ülkemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal