Vakalar Artınca Maske Takma Zorunluluğunu Yeniden Getirdiler!

ABD’nin California eyaletinde COVID-19 vakalarında görülen artış nedeni ile kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu tekrardan uygulanmaya başladığı bildirildi.

14.12.2021-14:50 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-16:29)

California eyaleti yönetiminde yeni düzenlemenin 15 Aralık tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu. Amerika Birleşik Devleti’nde bulunan eyalette, Koronavirüs vakalarının artması kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunu geri getirildi. Öte yandan sağlık çalışanlarının, kamu personelinin, öğretmen ve öğrencilerin aşılanması da zorunlu kılındı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde COVID-19 vakalarında görülen artışın sebebi ile kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu yeniden uygulanmaya başladığı kaydedildi. 

KAPALI ALANLARDA DA GEÇERLİ OLACAK

Eyalet genelinde aşı olmuş kişiler için maske zorunluluğu 15 Haziran’da kaldırılmıştı. COVID-19 vakalarının artmasıyla birlikte genişletilen uygulamalarda beraberinde kısıldı. Bununla birlikte bazı eyaletlere de kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

EYALETLERE MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

 Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde artan vakalar nedeniyle kapalı alanlarda maske zorunluluğu yeniden uygulamaya girdi. Bu uygulamanın geçerli olduğu yerler arasında Washington, Oregon, Illinois, New Mexico, Nevada ve Hawaii eyaletleri bulunuyor.

Amerika Birleşik Devleti genelinde yeni çıkan virüs Omicron varyantının tespit edilmesi ve COVID-19 vakalarında artış görülmesi nedeni ile eyaletteki yerel yönetimler yavaş yavaş maske zorunluluğu getirmeye başlanmıştı. 

VAKALAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

California eyaletinde yaklaşık olarak 2 haftadır vaka sayılarında yüksek şekilde artış göstererek bugüne kadar 4 milyon 886 bin 509 vaka kaydedilirken, 74 bin 685 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal