Türk SİHA'ları İçin Şaşırtan Sözler: Beklenmedik Bir Oyuncu Çıkageldi

ABD merkezli Bismarck Analysis 'politik risk danışmanlığı' şirketinin kurucusu Samo Burja Türk SİHA’ları ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Türk SİHA’sından övgü dolu sözlerle bahsetti, konuya ilişkin detaylar haberimizde…

14.12.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-14:13)

Türk SİHA'larının tüm dünyadaki hava gücünü değiştirdiğini belirten ABD merkezli Bismarck Analysis 'politik risk danışmanlığı' şirketinin kurucusu olan Samo Burja, Türkiye'nin SİHA'ları ile ilgili olarak 'Beklenmedik bir oyuncu çıkageldi" ifadesine hazırlamış olduğu raporunda yer verdi. ABD merkezli Bismarck Analysis 'politik risk danışmanlığı' şirketinin kurucusu olan Samo Burja, kaleme aldığı bir raporda Türk SİHA'larını anlattı. Burja, "Beklenmedik bir oyuncu çıkageldi ve SİHA'ları tüm dünyada geniş çapta benimsenmesini sağladı"şeklinde ki ifadelere hazırlamış olduğu raporunda yer verdi.

TÜRK SİHA’LARI TÜM DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Tüm dünyanın gözü Türk SİHA'larının üzerinde. Türk SİHA’ları dosta güven düşmana korku salmaya devam ederken tüm dünyanın da gündeminden bir türlü düşmüyor. Güneydoğu Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'da Türk sistemleri ve insansız hava araçları ile ilgilenen pek çok sayıda ülke var. 

ABD’DEN TÜRK SİHALARINA ÖVGÜ

Merkezi ABD'nin San Fransisco şehrinde yer almakta olan Bismarck Analysis isimli şirketin kurucusu olan Samo Burja isimli sosyolog-siyaset bilimci, 9 Aralık 2021 yılında Türk SİHA'ları ile ilgili olarak  herkes tarafından çok dikkat çekecek açıklamalara imza attı. Burja'nın kaleme almış olduğu ve 'Türkiye'nin SİHA Sektörü, Dünyada Hava Gücünü Değiştiriyor' başlığını taşıyan rapor niteliğindeki yazıda Türkiye'nin bütün dünyada dönen oyunları nasıl yok ettiğini gözler önüne seriyor. Bismarck Analysis'in kurucusu kaleme aldığı yazısında, ‘SİHA'lar, bir zamanlar Batı'nın hava üstünlüğünün bir simgesiydi. Bir anda beklenmedik bir oyuncu çıkageldi (Türkiye) ve SİHA'ların tüm dünyada geniş çapta benimsenmesini sağladı’ şeklinde ifadelere yazısında yer verdi. Burja, hazırlamış olduğu  raporunda "Türk SİHA'ları dünyada hava gücü kapsamını dönüştürüyor, Türk çıkarlarını ve amaçlarını genişletiyor’dedi. ‘Türkiye, sanayi politikasını yerel teknik yeteneklerle birleştirerek drone geliştirmede öncü konuma ulaştı’ tespitinde de bulundu.

AVRUPA’DA TÜRK SİHALARI İÇİN SIRADA

Daha önce de, Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ’da savaşın sonucunda belirleyici bir rol üstlenmesinin ardından  Avrupa harekete geçmişti. İngiltere, “Çığır açan silah” dediği SİHA’lardan almayı hedeflemişti. Almanya, küçük SİHA’lar yerine büyüklerinde karar vermekte pişman olduğuna   dair açıklamalarda bulunmuştu. Alman ‘heisse.de’ isimli haber portalı, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın, “Türk SİHA'ları çığır açan silah” dediği ile ilgili bir yazı yazmıştı. Karabağ'da kullanılan Bayraktar'ın, artık savaşların seyrini de değiştirdiğine değinildi ve küçüklüğü, kolay kullanımı, az masraflı oluşu nedeniyle tercih edildiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal