Türk SİHA'larina Talep Artıyor! Listeye Irak da Eklendi

Dağlık Karbağ, Doğu Akdeniz ve Libya'daki üstün başarılarının ardından Dünya Türk SİHA'larını konuşuyor. Birçok ülke SİHA almak için resmen sıraya girerken yeni bir açıklama daha geldi.

03.12.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-11:42) Türk SİHA'larina Talep Artıyor! Listeye Irak da Eklendi

Türkiye’nin yerli ve milli üretimi Bayraktar SİHA’ların talepleri artmaya devam ediyor. Dağlık Karbağ, Doğu Akdeniz ve Libya'daki üstün başarılarının ardından Dünya Türk SİHA'larını konuşuyor. Birçok ülke SİHA almak için resmen sıraya girerken yeni bir açıklama daha geldi. Arap basına konuşan Irak Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye'den 100 milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA alımını onayladığını belirtti. Türkiye'de BAYKAR firması tarafından üretilen Bayratar TB2 SİHA'lar, ihraç başarısını sürdürmeye devam ediyor. Arap dünyasının önde gelen medya organlarından olan Al Araby, Türk SİHA'larıyla ilgili önemli bir haber yayımladı. Al Araby'ye konuşan Irak Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye'den 100 milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA alımını onayladığını kaydetti.

KRİTİK GÖREVLER ÜSTLENECEK

Sahalardaki üstünde başarıları ile tüm Dünya’nın dikkatini üzerine çeken Bayraktar SİHA’lar, şimdi de Irak’ın gündeminde. Tedarik edilecek SİHA'ların nerelerde kullanılacağını aktaran kaynaklar, SİHA'ların hava muharebe önlemleri kapsamında başta Suriye sınırı olmak üzere dağ ve çöl alanlarının korunmasında kullanılacağını kaydetti. Haberde, Bakanlar Kurulu'nun, Savunma Bakanlığı'nın önerisi üzerine Bayraktar TB2'lere onay verdiği belirtilirken, yakın zamanda bir Irak askeri heyetinin Ankara'ya gelerek Türk yetkililerle son durumu görüşeceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal