ABD'li Analist Fukuyama'dan Bayraktar SİHA Analizi: Rusya SİHA’lara Kafayı Taktı!

Ukrayna'nın savunmasına eklediği Türk SİHA'ları Rusya'yı derinden etkiledi. ABD'li analist ve politika yorumcusu Fukuyama, konu ile ilgili açıklama yaptı.

29.11.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-10:42) ABD'li Analist Fukuyama'dan Bayraktar SİHA Analizi: Rusya SİHA’lara Kafayı Taktı!

Türkiye’nin yerli ve milli gururu Bayraktar SİHA’lar, savaş alanlarında gösterdiği üstün başarılar sayesinde kısa süre içinde Dünya’nın gözdesi oldu. En son Dağlık Karabağ'daki üstün başarısının ardından dünyanın gündeminden düşmeyen Türk SİHA'larını birçok ülke satın aldı. Satın alan ülkeler arasında Ukrayna başı çekti. Ukrayna'nın savunmasına eklediği Türk SİHA'ları Rusya'yı derinden etkiledi. ABD'li analist ve politika yorumcusu Fukuyama, Ukrayna'nın Türk SİHA'larını kullanmasının sahadaki dengeleri değiştirebileceğini aktararak, "Bu sebepten ötürü Rusya, bu konuyla oldukça kafayı oldukça takmış durumda" dedi.

RUSLAR SİHA'LARLA MEŞGUL DURUMDA

Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşında Bayrakta SİHA’ların başarısı Rusya’nın canını sıkmaya başladı. Ukrayna’nın da Türkiye’den Bayraktar SİHA tehmin etmesi olsası  bir savaş öncesi Rus devletini tedirgin ediyor.  Rusların endişesini sosyal medya mesajıyla bir kez daha anımsatan Fukuyama, "Ukrayna'nın Türk insansız hava araçlarını kullanması oyunun kurallarını tamamen değiştirebilir, Moskova bu yüzden bu konuyla bu kadar meşgul (kafaya takmış) görünüyor" ifadelerini kullandı. Rus basınının bir diğer iddiası ise Bayraktar SİHA'larla ilgili. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, daha önce belirtildiği gibi 12 Bayraktar TB2 saldırı uçağı değil, bu modelin 30 insansız hava aracı ile silahlandırılıyor. Her ne kadar bu veriler için bir teyit olmasa da, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ilkbaharda 18 Türk SİHA'sını hizmete aldı. Şimdi bu, Ukrayna ordusuna milislerin savunma hatlarını ve pozisyonlarını tek bir büyük baskınla tam anlamıyla yok etme fırsatı veriyor. Askeri gözlemci Akim Apachev, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde hizmette olan 30 insansız hava aracının varlığı hakkında bilgi verdi ve bunun sadece Donbass için değil, aynı zamanda Rusya için de ciddi bir meydan okuma olduğunu vurguladı.

YAPABİLECEKLERİ HİÇBİR ŞEY YOK

Askeri gözlemci Akim Apachev, Bayraktar SİHA konusunda Rusya’nın niye bu kadar tedirgin olduğunu açıkladı. Apachev, yaşanılan Bayraktar paniğini şu sözlerle anlattı: "Evet, Türk kuşları yüksek hassasiyetli ve çok etkili silahlar. Hem Libya'da hem de Suriye'de Rus hava savunma sistemleri bu sorunla kolay başa çıkamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal