Alman Basını SİHA’ları Konuşuyor: Dünya Bu Gücün Peşinde

Alman gazetesinin manşetlerinden SİHA’lar inmiyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin son manşetinde Bayraktar TB2'lerin ihraç gücüne vurgu yapıldı.

21.11.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 21.11.2021-11:39) Alman Basını SİHA’ları Konuşuyor: Dünya Bu Gücün Peşinde

Alman gazetesinin manşetlerinden SİHA’lar inmiyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin son manşetinde Bayraktar TB2'lerin ihraç gücüne vurgu yapıldı. 

Bir süredir üzerinde çalışılan SİHA’lar dünya basının gündeminden inmiyor. Son olarak Alman gazetesinin manşetinde Bayraktar TB2'lerin ihraç gücü haberleri yer adı. 

ALMAN BASINI SİHA’LARI KONUŞUYOR

Bir süredir gündemde Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı sağladığı başarı konuşuluyor. Alman gazetesi olan Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, ise SİHA’lara duydukları hayranlıkları manşetine taşıdı. Yerel gazetenin manşetinde "Drone gücü Türkiye" başlıklı haber yer aldı. Haberin detayında ise "SİHA'lar savaş meydanında kendini kanıtladı. Türkiye, yeni silahının uluslararası başarısından gurur duyuyor. Türkiye birkaç yıl içinde, çok sayıda ülkenin satın almak istediği yüksek verimli bir İHA geliştirdi" ifadeleri yer aldı. 

AVRUPA ÜLKELERİ SİHA’LAR İÇİN SIRADA

Dikkatlerin SİHA’lar üzerinde olduğu bilgisinde yer aldığı haberde aynı zamanda birçok ülkenin Türkiye ile pazarlık aşamasında olduğu şöyle anlatıldı: "Ukrayna, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın yanı sıra Katar ve Fas bu araçları satın aldı. Polonya sipariş verdi, Macaristan sipariş vermek istiyor. Mısır, Libya ve Endonezya SİHA'ların potansiyel alıcılarından. Pakistan ve Etiyopya da Türk üretici BAYKAR ile TB2 satın almak için pazarlık yapıyor’ şeklinde anlatıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal