Vajina Daraltma Nedir?

Doğum yapma ve genetik yapının da yatkın olmasıyla birlikte bu alandaki gevşeme çok daha belirgin hale gelebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın konu hakkında bilgiler verdi.

31.01.2021-16:39 - (Son Güncelleme: 31.01.2021-16:39) Vajina Daraltma Nedir?

Vajina en sık olarak yapılan doğumlar sonrasında genişlemektedir. Ayrıca vajina genişlemesini sağlayan diğer faktörler arasında:

-İlerleyen yaş,

-Menopoz,

-Sık cinsel ilişkiler,

-Kürtaj, düşük yapma, sık jinekolojik muayeneler,

-Sigara kullanımı,

-Genetik yatkınlık gibi faktörler yer alır. Gebelik de kendi başına vajinal genişlemeyi arttırabilir. Diğer bir deyişle gebelik sezaryen doğumla sonlansa bile bir miktar vajinal genişleme oluşmaktadır.

Hiç doğum yapmamış , kürtaj olmamış bazı genç kızlarda doğuştan gelen yapısal bir problem olan ‘geniş ve yumuşak vajina’ olabilir. (wide and smooth vagina). Bu problem nadir olarak görülse de cinsel ilişkilerin başladığı ilk yıllardan itibaren ilişkiden zevk alamama, partnerini hissedememe, orgazm olamama gibi sorunlara sebep olmaktadır.

Lazerle vajina daraltma işlemi bu hastalar için de çok umut verici ve çok başarılı sonuçlar alınan bir işlemdir.

Hasta uygulamadan hemen sonra ayağa kalkar ve normal hayatına geri dönebilir. Herhangi bir istirahat gerekmez. Hasta iş hayatına da hemen dönebilir. Aynı gün içinde banyo yapmanızda da bir sakıncası yoktur. İşlemden bir hafta sonra normal cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz.

İşlemden sonra birkaç gün hafif pembemsi, daha sonra 7-10 gün süreyle açık renkli çok hafif bir akıntınız olabilir. Ayrıca vajina içinde çok hafif şekilde yanma da görülebilmektedir. Doktorunuzla iletişim halinde olmanız doğru olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal