Uzmanlardan Korkutan Koronavirüs Açıklaması: Delta Varyantı Aşı Yaptırmayanları Etkiliyor

Hızla yayılan koronavirüs delta varyantıyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, Kovid-19 aşılarının biran önce taptırılması gerektiğini, delta varyantının aşı yaptırmayanlar üzerinde daha etkili olduğunu belirtti.

23.07.2021-12:39 - (Son Güncelleme: 23.07.2021-12:47) Uzmanlardan Korkutan Koronavirüs Açıklaması: Delta Varyantı Aşı Yaptırmayanları Etkiliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelenin en önemli ayağı koronavirüs aşıları. Yeni ortaya çıkan mutasyonlu virüslere karşı Kovid-19 aşılarının önemine dikkat çeken BD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, hızla yayılan delta varyantının aşı olmayanları daha çok etkilediğini belirtti. 

Son veriler üzerine paylaşımda bulunan CDC, ABD’deki son koronavirüsten hastaneye yatışlarının ve ölümlerinin neredeyse tamamının aşılanmamış hastalardan oluştuğunu belirtti. Şubat ve Temmuz tarihleri arasında Teksas’ta meydana gelen ölümlerin yüzde 99 aşı yaptırmayan kişilerde görüldüğü belirtildi. Teksas eyaletinde bugüne kadar 50 binden fazla kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. 

Texas System Üniversitesinden Dr. David Lakey, eyaletteki son durum hakkında yaptığı açıklamada ‘Son derece bulaşıcı Delta varyantı baskın hâle geldi. Aşılanmamış kişiler arasında Covid-19 vakaları artıyor’ ifadelerini kullandı. 

KOVİD-19 AŞISI OLANLAR DELTA VARYANTINI HAFİF ATLATIYORLAR

Aşılama oranlarının düşük olduğu Teksas’ta, hastaneye yatan vaka sayılarında artış olduğu belirtildi. Alabama’da, son üç ayda yaşanan 529 ölümün yüzde 96’sı aşılanmamış kişiler, yüzde 3’ü tam aşılı kişilerden oluştuğunu belirtildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), İsrail , İngiltere ve ABD’deki istatistiki verilerin Covid-19 aşılarının hastaneye yatış ve ölümü önlemede yüzde 96’ının üzerinde ve gerçek hayat şartlarında enfeksiyona karşı yaklaşık yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğunu öne sürdü. Ayrıca tam olarak aşılanmış bireylerde Covid-19 enfeksiyonlarının nadir görüldüğünü ve aşılanmamış bireylere göre daha hafif semptomlar geçirdikleri belirtildi 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal