Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kritik Aşı Çağrısı

Koronavirüs ile mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ile aşıların ertelenmemesi gerektiği ve aşılamanın devamlılığı çağrısında bulundu.

23.07.2021-11:40 - (Son Güncelleme: 23.07.2021-12:49) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kritik Aşı Çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemlerde yeniden artışa geçen vaka sayıları ile alakalı paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımlarda aşılamanın önemine vurgu yapan Bakan Koca, aşıların ertelenmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

FAHRETTİN KOCA 'AŞI OLUN' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Koca, 'Aşılanma oranı daha düşük olsaydı, bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık.' sözleri ile koronavirüs aşılarının ertelenmemesi gerektiğini belirtti.

Bakanı Koca, son günlerde yeniden artışa geçen vaka sayıları hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında aşılamanın kritik önemini vurguladı.

Türkiye'de yüzde 63'ün en az 1 doz aşı olduğunu duyuran Bakan Koca, aşıların ertelenmemesi için uyarıda bulunarak aşı olun çağrısında bulundu.

'ZAYIF NOKTAMIZ BAZILARIMIZIN AŞIYI ERTELEMESİDİR'

'Yüzde 63’ümüz en az bir doz aşımızı olduk. Aşılanma oranı daha düşük olsaydı, bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık. ZAYIF NOKTAMIZ, salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir. Kurallarla, aşıyla kontrolü ele alalım.

'YARIN MUHTEMELEN DAHA YÜKSEK BİR SAYIYLA KARŞILACAĞIZ'

Vaka sayılarının 1 gün, birkaç gün içinde düşmediğini deneyimlerimizle biliyoruz. Yarın muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız. Sonraki günleri uyacağımız kurallar, yaptıracağımız aşılar belirleyecek. Almak istediğimiz sonuca göre hareket edelim. Kararlı davranalım.'

TÜRKİYE'DE AŞILAMADA SON DURUM

Türkiye'de 23 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla 1. doz koronavirüs aşısı uygulanan kişi sayısı 39.199.056, 2. doz koronavirüs aşısı uygulanan kişi sayısı 39.199.056, toplam yapılan aşı sayısı ise 64.727.834.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal