Uzmanlardan İstanbullulara kritik uyarı: Mega kentte Nisan'da da kar yağışı gerçekleşecek!

İstanbul için bir kar uyarısı daha geldi. Bugün ve yarın karla karışık yağmurun devam etmesi beklenirken mega kentte Nisan'da da kar yağışının görülebileceği belirtildi.

21.03.2022-08:54 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-15:10)

İstanbul için bir kar uyarısı daha geldi. Bugün ve yarın karla karışık yağmurun devam etmesi beklenirken mega kentte Nisan'da da kar yağışının görülebileceği belirtildi. Öte yandan Meteoroloji 10 il için uyarı verdi.

İstanbul'da Nisan ayında da kar yağışı sürprizi bekleniyor.  Meteoroloji uzmanı 'Bu son kar diye sevinmeyin' diyerek Nisan ayında İstanbul'a kar yağabileceğini duyurdu.

İstanbul'a Nisan ayı için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar bu son kar diye beklerken Sürmeli, Nisan ayında da kar yağacağını söyledi.

'Bu son kar diye sevinmeyin' diyen Sürmeli 'Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Orta enlemlerde sadece Türkiye yok, Grönland ve Atlantik'in ortasından tutun da Asya'ya kadar inecek. Orta enlemlere indiğinde bizim için de önemli demek. Mart'ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar Nisan ayının ikinci yarısında olacak' dedi.

Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı, ancak Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.


Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, (Edirne çevreleri ile Balıkesir'in güneyi hariç) hafif olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Çanakkale °C, 8°CÇok bulutlu, hafif yağmurlu

İstanbul °C, 7°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

Kırklarleli °C, 7°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı

Kocaeli °C, 7°CÇok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

Ege

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.Karahisar °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu

Denizli °C, 11°CParçalı bulutlu

İzmir °C, 11°CParçalı ve az bulutlu

Manisa °C, 9°CParçalı ve az bulutlu

Akdeniz

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkisinin aralıklarla hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Adana °C, 15°CParçalı bulutlu

Antalya °C, 15°CParçalı bulutlu

Hatay °C, 12°CParçalı ve az bulutlu

Isparta °C, 5°CParçalı ve çok bulutlu

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kırşehir çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Konya, gece saatlerinde Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ankara °C, 3°CParçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

Eskişehir °C, 1°CParçalı, zamanla çok bulutlu

Kayseri °C, 1°CParçalı bulutlu

Konya °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklarla hafif kar yağışlı

Batı Karadeniz

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bolu °C, 1°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

Düzce °C, 5°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

Kastamonu °C, 2°CÇok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

Zonguldak °C, 6°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Rize °C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Samsun °C, 6°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

Tokat °C, 3°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Trabzon °C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Erzurum °C, 1°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

Kars °C, -3°CÇok bulutlu ve kar yağışlı

Malatya °C, 6°CParçalı bulutlu

Van °C, 2°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

Güneydoğu Anadolu 

Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Diyarbakır °C, 8°CParçalı bulutlu

Gaziantep °C, 8°CParçalı ve az bulutlu

Siirt °C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

Şanlıurfa °C, 9°CParçalı ve az bulutlu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal