Uzman Tavsiyesi: Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Neler Yemelisiniz?

Prof. Dr. Coşkun Usta, "D vitamini, koronavirüsle mücadelede etkili. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendiriyor. D vitamini eksikliği olanlar mutlaka bunun tedavisini yaptırmalı." dedi.

17.03.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-18:37) Uzman Tavsiyesi: Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Neler Yemelisiniz?

Prof. Dr. Coşkun Usta, virüslerle mücadelede D vitamini ve vücudun savunma mekanizmasını artıran Nrf-2 molekülünün etkili olduğunun altını çizdi.

Usta, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına yönelik, şu anda Türkiye için paniğe neden olacak bir durum olmadığını belirtilrken bakanlıkların çok iyi derecede tedbir aldığını belirtti.

Virüslere karşı vücut direncini artırmanın önemli olduğunu hatırlatan Usta, bu süreç içerisinde yeterli miktarda güneş ışığı alıp, D ve C vitamini içeren gıdalar tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Vücut direncini artırmanın önemli detaylarının altını çizen Usta, "D vitamini, koronavirüsle mücadelede etkili. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendiriyor. D vitamini eksikliği olanlar mutlaka bunun tedavisini yaptırmalı." Dedi.

ÇİNKO İÇİN BOL MİKTARDA BALIK TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Virüslere karşı dirençli olmak için beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"İnsan vücudunda Nrf-2 dediğimiz bir molekül var. Bu molekül vücudun virüslere karşı savaşma gücünü artıran sistemleri ortaya çıkarıyor. Bu dönemde vücudumuzdaki Nrf-2 miktarını artırabilmemiz için brokoli, zerdeçal, üzüm, biberiye ve çinko içeren gıdalar tüketmemiz gerekiyor. Çinko da bağışıklık sisteminin direncini artırır. Aslında vücuttaki çinko düzeyi çok düşüktür ama birçok hastalığın atlatılmasında kritik rol oynamaktadır. Çinko için bolca balık tüketebiliriz."

Nrf-2 molekülüyle yurt dışında kanser tedavilerine başlandığını vurgulayan Usta, vücudun virüslere karşı savunulmasında bu molekülün önemli olduğunu belirtti.

Her gıdayı aşırıya kaçmadan normal oranlarda tüketmek gerektiğini söyleyen Usta, ölçülü ve dengeli tüketimin faydalı olduğuna işaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal