Uzman isimden kritik tavsiyeler: Hangi yatırım aracı tercih edilmeli?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin güne yükselişle başlaması sonrasında yatırımcılar altın, dolar, Euro gibi yatırım araçlarından hangileri tercih etmeleri gerektiğini merak ediyor. Ekonomist Mustafa Aşkın ise merak edilenlere yanıt verdi. İşte detaylar…

05.03.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-17:43)

Borsa İstanbul’da hafta hareketli geçmeye devam ediyor. BIST 100 endeksinin güne yüzde 0,06 yükselişle 8913 puanla başlamasının ardından yatırımcıların araştırmaları ‘’Hangi yatırım aracı tercih edilmeli?’’ sorusuna yoğunlaştı.

O seviyelere doğru yükselişler başlar

Haber7’nin yer verdiğine göre; Ekonomist Mustafa Aşkın, borsa üzerindeki kısa vadeli teknik seviyeleri değerlendirerek yatırımcılara yönelik ipuçları paylaştı. Aşkın, 8 bin 900 ve 9 bin puan seviyelerinin borsadaki önemli destek bölgeleri olduğuna dikkat çekerek, aşağı yönde ise 8 bin 700 ve 8 bin 750 bandının mevcut olduğunu belirtti. Aşkın, "Borsa, 8 bin 700 - 8 bin 750 bandında tutunabilirse, tekrar 9 bin 200 ve 9 bin 400 puan seviyelerine doğru bir yükseliş trendi başlayabilir" şeklinde açıklamada bulundu.

Uzman isimlerden kritik tavsiyeler: Hangi yatırım aracı tercih edilmeli?

Yabancı yatırımcı girişinin hala istenilen düzeyde olmadığını belirten Aşkın, seçim sonrasında alınacak ekonomik tedbirlerin etkisiyle birlikte yabancı yatırımlarda artış gözlemlenebileceğini ifade etti. Aşkın, özellikle yurt dışında faiz indirimlerinin yıl sonuna doğru başlamasının beklendiğini vurgulayarak, bu durumun atılacak fonları tetikleyebileceğini ve bu fonlardan bir kısmının Türkiye'ye gelme olasılığının bulunduğunu dile getirdi.

Hangi yatırım aracı tercih edilmeli? 

Yatırımcılara portföy oluşturma konusunda tavsiyelerde bulunan Aşkın, orta vadeli perspektifte borsada ciddi potansiyel olduğunu vurgulayarak, "Yatırımcılar portföylerinin yüzde 20 ila 30 arasında hisse senetlerine yer verebilirler. Ayrıca, yaklaşık yüzde 30'unu altın veya altın fonlarına yönlendirebilirler. Geri kalan kısmını ise yatırım fonlarında değerlendirip bir kısmını nakit olarak tutabilirler" şeklinde konuştu. 

Altında nereye yönelmeli?

Ons altında kısa vadede 2 bin 200 - 2 bin 250 dolar bandına yükselme olasılığının güçlü olduğunu belirten Aşkın, geçen hafta yaşanan hızlı yükselişin ardından küçük bir düzeltme beklediğini ve sonrasında tekrar yukarı yönlü bir hareketin olabileceğini ifade etti.

Yaz aylarının ortasına doğru ons altında 2 bin 250 dolara yönelik bir yükselişin mümkün olduğuna işaret eden Aşkın, gram altında ise 2 bin 700 ve 2 bin 750 lira seviyelerinin görülebileceğini dile getirdi. Ayrıca, Aşkın, "Yıl sonuna dair tahmin yapmak erken, ancak Fed'in para politikasını gevşetmeye hızlı bir geçiş yapması durumunda altın fiyatlarında hedef yükseliş beklenebilir" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal