Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır? 5 Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi

İhtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım maaşı alacak olan kişiler, 5 Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırmalarını sürdürüyor. Evde bakım aylığı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

05.03.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-11:17)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı Mart ayı ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. İllere göre değişiklik gösterebilen evde bakım aylığı yatan iller listesi ve sorgulama ekranı internet üzerinden sorgulanıyor. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor?

Her ayın 15-31 tarihleri arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama ile belirleniyor. Memur maaşlarındaki zam oranıyla birlikte evde bakım maaşları yüzde 49,25 artışla 7.608 TL olarak ödeniyor.

Evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım aylıklarının durumu, vatandaşlar tarafından SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama sayfası aracılığıyla e-Devlet üzerinden bilgilere erişmek mümkün. Ayrıca, sorgulama işlemi için BAKIYE yazıp 4747'ye SMS göndermek de bir seçenek olarak sunuluyor. Bu yöntemlerle vatandaşlar, evde bakım aylıkları hakkında güncel bilgilere hızlıca ulaşabiliyorlar.

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır? 5 Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşı kimlere veriliyor?

Evde bakım maaşı almak için engelli bireyin sağlık durumunu belgelendiren "Ağır Engelli" ibaresini içeren bir Sağlık Kurulu Raporu'na sahip olması gerekmektedir.

Ayrıca, bu bireyin hayatını sürdürebilmesi için başkalarının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyması gerekmektedir. Bu durum, temel ihtiyaçlarına kendi başına karşılayamama, tuvalet, beslenme, giyinip soyunma, merdiven çıkma ve inme gibi günlük aktivitelerini yerine getirememe durumunu içermektedir.

Evde bakım maaşı için başvuruda bulunan aile bireylerinin, toplam gelirlerinin evde yaşayan birey sayısına bölünerek hesaplanan birey başına düşen gelirin, bir aylık net asgari ücretin 2/3'ünden az olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan aileler, evde bakım maaşı başvurusu yapabilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal