Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu? 5 Mart 2024 SED yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ödemelerden birisi olan Sosyal Ekonomik Destek ödemelerinin (SED) Mart ayında ne zaman hesaplarda olacağı merak ediliyor. Bakanlık, geçtiğimiz haftalarda sosyal yardım ödemelerine zam yapıldığını duyurmuştu. Peki Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu? İşte 5 Mart 2024 SED yatan iller listesi…

05.03.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-10:41)

Türkiye’deki milyonlarca ihtiyaç sahibi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım ödemelerinin ne zaman hesaplarında olacağını merak ediyor. Bakanlığın yaptığı ödemeler arasında yer alan Sosyal Ekonomik Destek ödemelerinin de yatma tarihi araştırılıyor. Peki Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu? 5 Mart 2024 SED yatan iller listesi

SED yardımı ayın kaçında yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mart ayında da düşük gelirli ailelerdeki çocukları hedefleyen sosyal ve ekonomik destek ödemelerini sürdürecek. Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bu ödemelerin mart ayındaki dağıtım tarihleri henüz bakanlık tarafından resmi olarak açıklanmasa da, geçmiş aylardaki uygulamalara dayanarak yapılan tahminlere göre, ödemelerin mart ayı ortalarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Tahmini olarak 15 Mart civarında başlaması öngörülen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için bakanlıktan resmi bir duyuru yapılması beklenmektedir.

Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu? 5 Mart 2024 SED yatan iller listesi

Sosyal yardım ödemeleri ne kadar 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelere yönelik olarak mart ayının ortalarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemelerini gerçekleştirecek. Sosyal yardım ödemelerinden faydalanan vatandaşlar, güncel ödeme tutarları hakkında bilgi almak amacıyla araştırmalar yapıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinin zamlandığını duyurmuştu. 

Bakan Göktaş'ın açıklamalarının ardından hangi destek programı kapsamında ne kadar ödeme yapılacağı netleşti. Evde bakım maaşı ödemeleri 7608 TL seviyesine yükselirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ise ortalama 5330 TL olarak belirlendi. 2024 yılının ortasında memur maaş zammının netleşmesiyle birlikte sosyal yardım ödemelerine de memur maaş katsayısı üzerinden zam yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal