Uyurken Telefonu Asla Şarj Etmeyin!

Uyurken telefonu şarj etmek herkesin sıklıkla yaptığı bir eylemdir. Ancak uzmanlar, telefonu şarja takıp uyuma konusunda uyarıyor. Gece boyunca telefonu şarjda bırakmak doğru mu? Telefon şarjda uyumak doğru mu?

05.01.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-12:17)

Telefonunuzu gece süresince baş ucunuzda şarj etmek akıllıca gelse de uzmanlar şarjdaki telefonun uykunuzu etkileyebileceği hususunda uyarıyor. Gece boyunca telefonu şarjda bırakmak doğru mu? Telefon şarjda uyumak doğru mu?

UYURKEN TELEFONU ŞARJDA BIRAKMAK DOĞRU MU?

Gece uyurken telefonu şarjda bırakmak doğru mu? Telefon şarjda uyumak doğru mu?

Beynimiz, kaslarımıza mesaj iletmek için elektrik kullanıyor. Şarja takılı bir telefon ise uyku sırasında yoğun gözlenen bu sürece kolayca müdahale edebiliyor. Ünlü web sitesi MailOnline bu konu hakkında 'Mesela bazı insanlar şarjdaki bir telefonunun veya farklı bir elektrikli ürünün yakınında uyumakta zorlanabilir' diyor.

GECE TELEFON ŞARJDAYKEN UYUMAK DOĞRU MU?

Telefon şarjda uyumak doğru mu? Uyku sırasında yatağınıza veya yastıklarınızın altına şarjlı telefon koymamak da ayrıca önemlidir. Çünkü bu eylem beyninizde büyük zararlara yol açabilir. Bunun sebebi, telefon prize takılıyken pilin ısınması ve beyin işlevleri ile reaksiyona girmesidir.,

Gece boyunca uzun süren şarj işlemi, uzun kullanım zamanlarında bataryaya büyük zarar veriyor ve telefonun pil ömrünü kısaltıyor. Bu nedenle alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 senede bir miktar, takip eden yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal