Uyku Sonrası Göz Şişmesi Nasıl Engellenir?

Göz altı morlukları ve halkalarının sadece yorgunluktan olmadığını biliyor muydunuz? Bu hassas bölge de en dinlenmiş anınızda bile halkalar ve morluklarla karşılaşabilirsiniz. Peki ne yapmalısınız?

29.01.2021-13:00 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-13:00) Uyku Sonrası Göz Şişmesi Nasıl Engellenir?

Koyu halkalar tüm bakım ve uygulamalara rağmen kaybolmuyorsa, genetikten kaynaklı olabilir. Fakat göz altı alanı cildimizin en ince alanlarından biridir ve en çok bakımın ihtiyaç olduğu bölgedir. Düzenli göz altı bakımı hem koyu halkalar hem de gözlerin şişmesini engellemenizde yardımcı olur.

Güneş kremi göz altınızdaki morluklara ve halkalara iyi gelecek ve bölgedeki pigmentasyonu azaltacaktır. Güneşin cildinize verdiği zararları C vitamini içeren ürünler ve açıcı maddeler içeren ürünler kullanarak azaltabilirsiniz. Güneş kremini sabah akşam kullanmanız öneriliyor. 

GECE RUTİNİNİZİ YENİLEYİN

Basit yaşam tarzı değişiklikleri, koyu halkaların görünümünde büyük bir fark yaratabilir. Birincisi, yüzünüzün o bölgesine kan akışını azaltmak için daha yüksekte uyumaya başlayabilirsiniz, sadece ikinci bir yastık bile bu konuda işe yarar. Daha fazla dinlenmek, özellikle sağlıklı bir hidrasyon seviyesi ile birleştirdiğinizde, göz altları koyuluklarınızın azalmasına yardımcı olabilir. Susuz kaldığınızda, vücudunuz göz altı şişkinliğine katkıda bulunabilecek tüm sıvıyı tutmaya çalışır. Göz altı şişkinliğini azaltmak için yapılan ilk değişiklikler arasında süt ürünlerini kesmek, alerjileri için antihistaminikler almak ve hatta iltihabı azaltmak için bölgeye zerdeçal özü koymak geliyor. Ancak klasik bir çare hala harikalar yaratabilir: soğuk kaşık kullanmak. Dondurucudan çıkar çıkmaz iki temiz, soğuk kaşık kullanmak, göz altı şişliğinizde anında fark yaratabilir. Soğuk akışı, vücudun doğal drenaj sürecini başlatırken sıvı tutulmasını azaltmaya yardımcı olur. Bu uygulamalar sayesinde göz altınızdaki morluklar ve halkalar korkulu rüyanız olmaktan çıkacak!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal