En Sık Yapılan Tıraş Hataları Nelerdir?

Pek çok kadın tüylerinden kurtulmak için epilasyon yolunu seçse de tıraş uygulamasını da kullanan kadın sayısı oldukça fazla. İşte tıraş olurken yapılan hatalar...

29.01.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-12:42) En Sık Yapılan Tıraş Hataları Nelerdir?

Yanlış Tıraş Bıçağı Kullanmak

'Nasılsa kullanıp atacağım' mantığıyla anılan tıraş bıçakları cildinizde problemlere yol açacaktır. Ucuz tıraş bıçakları genelde tek bıçaklı olur ve tüyleri almanızı zorlaştırır. Ucuz tıraş bıçakları ile hem zaman kaybı yaşayacak hem de cildinizdeki tahrişlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız.

Kuru Tıraş

Aceleniz olduğu zamanlarda duşa girmeye vaktinizin olmadığı o günlerde hemen tıraş bıçağını alır ve hızlıca bacaklarınızı tıraş edip çıkarsınız değil mi? Bunu sakın yapmayın. Kuru tıraş ciltte tahrişe neden olur ve tıraş sırasında cildinizi kesme riskiniz oldukça artar.

Tıraştan Önce Yıkanmamak 

Bacaklarınızı hafif ıslattıktan sonra tıraş kremi sürüp işleme başlamak kolay ve mantıklı gibi görünse de aslında yapmanız gereken çok önemli bir işlem daha var; cildinizi iyice temizlemek. Tıraş olacak bölgeyi bir sabun yada duş jeli ile güzelce temizleyip işleminize öyle başlamalısınız. Tıraş bıçağınıda dezenfekte etmeyi unutmayın!

Tıraş Bıçağını Yanlış Yönde Uygulamak

Amerikan Dermatoloji Akademisi, tıraş bıçağının oluşturabileceği olumsuz etkilerin önüne geçmenin temel adımının, bıçağı doğru yönde kullanmak olduğunu söylüyor. Pek çok kadın tıraş olurken en çok bu hatayı yapıyor, bıçağı yanlış yöne uyguluyor. Tüylerinizin çıkış yönüne bakın; aşağıya doğru bakıyorlarsa bıçağı da yukarıdan aşağıya doğru uygulayın.

Tıraştan Sonra Nemlendirmemek

Tıraş sonrası da en az tıraşa hazırlık süreci kadar önemlidir. Tıraş sonrası yapmanız gereken şey kesinlikle cildinizi nemlendirmektir. Kuru cilt, nemli cilde göre daha kolay tahriş olabilir. Tahriş olmuş cilt ise kızarıklık, kaşıntı ve kıl dönmesi gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Bu sebeple tıraş sonra cildinizi nemlendirmeyi asla unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal