Çarşafın Altına Sabun Koymanın Faydaları

Derin bir uyku çekmek sizin için hayal mi? Geceleri uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, huzursuz bacak sendromunuz varsa, iyi bir uyku pozisyonu bulamıyorsanız ve bu sebepler uyuyamamanıza etki edebilir. Bu yöntemi denemenizde fayda var.

29.01.2021-12:31 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-12:31) Çarşafın Altına Sabun Koymanın Faydaları

HUZURSUZ BACAK SENDROMU

Huzursuz bacak sendromu veya HBS, alt bacakları hareket ettirmek için kontrol edilemeyen bir dürtüyle karakterize bir uyku bozukluğudur. Genellikle akşamları ve geceleri daha kötüdür ve şikayetler çoğunlukla kişi dinlenmek istediğinde ortaya çıkar. Hareket halindeyken şikayetler azalır, ancak hareket durur durmaz belirtiler ortaya çıkar. Bu uykuya dalmayı neredeyse imkansız kılar.

Huzursuz bacak sendromunun semptomları bacaklarda titreme, onları hareket ettirmek için karşı konulamaz bir dürtü ve dinlenememe şikayetleridir. Bacaklar hareket ettiğinde semptomlar azalır ve semptomlar geceleri gündüze göre daha kötüdür. 

HBS'nin nedeni bilinmemektedir. Muhtemelen beyindeki hareketi ve refleksleri kontrol eden sinir hücrelerinin rahatsızlığından kaynaklanmaktadır. Durum kalıtsal görünüyor. Bazen düşük demir seviyelerinden veya böbrek yetmezliği veya diyabet gibi diğer kronik hastalıkların bir yan etkisinden kaynaklanmaktadır.

LAVANTA SABUNU

Dr. Mehmet Öz, huzursuz bacak sendromu için gerçekten işe yarayan bir tedaviden bahsetti: Bu yöntem çarşaflarınızın altına sabun koymak. Hatta en etkili sabunun ise lavanta sabunu olduğunu söylüyor.  Çarşaflarınızın arasına ve ayaklarınızın dibine her gece  bir parça lavanta sabunu koyun. Kasılmaların ve krampların azaldığını ve bacaklarınızın daha sakin olduğunu göreceksiniz. Sonra mis gibi uyuyacaksınız!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal