Uyku Sorunlarına Muz Çayıyla Son Verin!

Uyku bozukluklarının tedavisinde kullanılan muz çayını daha önce hiç denediniz mi? Evde kolaylık yapabileceğiniz muz çayı tarifini sizin hazırladık. İşte detaylar…

10.01.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 10.01.2020-11:34)

İçerdiği triptofan, serotonin ve depaminin sayesinde uykusuzluk sorununun azalmasına yardımcı olan muz çayı nasıl hazırlanır?

MUZ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Muz çayı, uyku bozukluklarının tedavi edilmesinin yanı sıra, ruh halinin iyileştirilmesi, kalp sağlığının korunması, cilt tahrişinin iyileşmesi, kilo vermeye yardımcı olması, görme sağlığının arttırılması, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlandırılması ve iltihaplanmayı ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Muz, pektin, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, potasyum, manganez ve magnezyumdan zengindir. Ayrıca, daha hızlı yağ yakmaya ve doygunluk hissi verdiği için daha az yemeye teşvik eder.

NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 organik muz (dilimlenmiş)
  • 6 bardak su
  • Tarçın
  • Bal (isteğe bağlı)

Suyu tencerede kaynatın. Dilimlenmiş muzu kaynar suya ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Elde ettiğiniz muzlu suyu tarçın ekleyerek servis edin. Muz tatlıdır ama daha tatlı olmasını istiyorsanız biraz bal ekleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal