Uyku duası nedir, nasıl okunur? Rahat bir uyku için edilecek dualar

Bazı insanlar yattıktan sonra uyku evresine rahat geçerken bazı insanlar bu süreçte zorlanır ve uykuya geçseler bile rahat bir uyku çekemezler. Bunun için önerilmiş olan uyku duaları vardır. Bu uyku duaları rahat bir uyku için etkilidir.

24.03.2022-19:57 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-19:57) Uyku duası nedir, nasıl okunur? Rahat bir uyku için edilecek dualar

Uykuya geçme sürecinde zorlanan veya uykuya geçtikten sonra huzursuz olan ve rahat bir uyku uyuyamayan insanlar için bu büyük bir sorundur. Bunun için alternatif yollar bulmak isteyen kişiler uyku dualarının etkisini araştırmakta ve bunların neler olduğunu merak etmektedir. 

Uyku duası 

Uyumadan evvel yapacağınız şu dua,  “Yüce Allahım, tüm gözler sükuna erdi, yıldızlar battı. Sen ki, uykusu tutmayan ve uyuklamaya geçemeyen Hayy ve Kayyum’sun. Ey Yüce Allah’ım! Bana bu geceyi sükuna erdir, gözlerimi uyut ve uyumama yardımcı ol Yarabbim.” ile beraber ardından Nas suresi ve Felak suresini okuyun.

uyku duası

Bu surelerin etkisini artırmak için ise dualardan evvel namaz abdestinin alınması ve yatarken sağ tarafa dönük uyunması gerekir. Bu dua içerisinde işlerin Allah'a bırakılmasının ardından gelen huzur ve korkularının sahibinin Allah olduğunun bilinci vardır. Bu duayı okuduktan sonra kişi eğer o gece ölürse fıtrata göre ölmüş olur. Bu duanın uyuyamayan kişiler için huzur verici etkisinin yanında kişi uyumadan önce dua ederek Allah'ı anmış olur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal