Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Yerel seçim sonucunda yıllar sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nin Başkanı Sinem Dedetaş, ülke gündeminde yer alan isimlerden birisi oldu. Peki Sinem Dedetaş kimdir? İşte hayatı ve biyografisi…

02.04.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-10:08)

Geçtiğimiz Pazar günü milyonlarca vatandaşın sandık başına gittiği yerel seçimlerde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. CHP, yıllar sonra Türkiye genelinde birinci parti olurken AK Parti de 2002 yılında iktidara geldiği günden bu yana ilk kez seçim yenilgisi yaşadı. Seçim sonucunda yaşanan değişimlerden birisi de İstanbul’un Üsküdar ilçesinde gerçekleşti. Yıllardır AK Parti yönetiminde olan Üsküdar Belediyesi’nin başına CHP’li isim Sinem Dedetaş geçti. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın hayatı ve kariyeri ise vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir?

1981 yılında Eskişehir'de doğan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi'nde başladı. Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını aynı alanda İTÜ'de gerçekleştirdi. 

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir, hangi görevlerde bulundu?

İş hayatına Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve tasarım mühendisi olarak adım atan Dedetaş, daha sonra RINA (Registro İtaliano Navale) şirketinde plan onay mühendisi olarak görev aldı. Son olarak Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdür olarak çalıştı ve ulusal ile uluslararası denizcilik faaliyetlerinde önemli roller üstlendi. Gemilerin inşaatı ve işletmeciliği, enerji verimliliği, optimizasyon gibi alanlarda uzmanlaşan Dedetaş, aynı zamanda yakın deniz taşımacılığı ve küçük tekneler konusunda da önemli deneyimlere sahiptir.

Sinem Dedetaş, 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal