İspanya Başbakanı Sanchez, yaz öncesi Filistin’i tanıma kararını açıkladı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin'in bağımsızlığını tanıma konusunda adımlar atmaya hazırlanıyor. İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla bir araya gelerek alınan ortak kararı açıklayan Sanchez, Filistin devletini tanıma konusunda somut bir tarih verdi. Yaz öncesinde Filistin'in resmi olarak tanınması için harekete geçeceklerini belirten Sanchez, bu adımın Filistin halkının haklarını destekleme ve barış sürecine katkı sağlama amacını taşıdığını vurguladı.

02.04.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-11:49) İspanya Başbakanı Sanchez, yaz öncesi Filistin’i tanıma kararını açıkladı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Orta Doğu'daki gerginliklerin çözümüne yönelik önemli bir adım atmak için üç günlük bir Orta Doğu ziyareti kapsamında Ürdün'e doğru yola çıktı. Sanchez, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin önümüzdeki aylarda uluslararası toplumda önemli gelişmelerin yaşanacağına inandığını ifade etti.

Sanchez, gelecek haftalarda Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin'in tam üye olarak tanınmasını amaçlayan tartışmaların önemine vurgu yaptı. Bu açıklama, İspanya'nın Filistin Devleti'ni yaz öncesinde resmen tanıyacağına dair bir işareti olarak görüldü.


“Yaz öncesi Filistin’i tanıyacağız!”

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ürdün'e gerçekleştirdiği üç günlük Orta Doğu ziyaretinin ilk aşamasında, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların nisan ve haziran ayları arasında uluslararası alanda önemli gelişmelere yol açabileceğine inandığını ifade etti. Özellikle, Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin'in tam üye olarak tanınması konusundaki tartışmalara dikkat çekti. İspanya Başbakanı, İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla birlikte, doğru koşulların sağlanması durumunda Filistin devletinin tanınması konusunda ortak bir karar aldıklarını açıkladı. Sanchez, bu kararın yaz aylarından önce uygulanacağını belirtti. Filistin devletinin tanınması yolunda atılacak adımların barış ve güvenliğin bölgede sağlanması için önemli olduğunu vurguladı. Sanchez, Ürdün ziyaretinin ardından Suudi Arabistan ve Katar'a geçeceğini de ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal