Unsuz Kurabiye Nasıl Yapılır? Çikolatalı Unsuz Kurabiye Tarifi

Unsuz kurabiye yapabileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? Un olmadan da kurabiye yapmak mümkün, üstelik oldukça lezzetli! Peki unsuz kurabiye nasıl yapılır? Çikolatalı unsuz kurabiye tarifi, tüm detaylarıyla...

23.10.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-16:57) Unsuz Kurabiye Nasıl Yapılır? Çikolatalı Unsuz Kurabiye Tarifi

Unsuz ve çikolatalı yapacağınız bu kurabiye diğerlerinden daha sağlıklı. Özellikle bitter çikolata tercih ettiğinizde daha sağlıklı bir kurabiye elde etmiş olacaksınız. Ağızda dağılan ve enfes bir tadı olan unsuz kurabiyeyi muhakkak siz de deneyin! İşte detaylar...

MALZEMELER

2 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

160 gr eritilmiş bitter çikolata

20 gr kakao

1 çay bardağı ince çekilmiş badem veya fındık (Un haline gelmiş)

1 çay kaşığı kabartma tozu

ÜZERİNE

1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle yumurta ve toz şekeri derin bir kaba koyun ve mikser ile güzelce çırpın. Eritip, soğuttuğunuz bitter çikolatayı üstüne ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Badem ununu ve eleyerek kakaoyu ekleyip, karıştırın ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. 

Malzemelerin olduğu kabın üstünü streç film ile kapatın ve buzdolabına koyup katılaşmasını bekleyin. Yaklaşık 30 dakikada koyulaşacaktır. Hamur soğuyunca, tepsiye yağlı kağıt koyun ve hamurdan küçük parçalar alıp top biçimine getirin ve pudra şekerine bulayıp, aralıklı şekilde tepsiye dizin. Dizdiğiniz kurabiyelerin üstüne biraz avucunuzla bastırın ve düzleştirin.

Önceden ısıttığınız 170 derece fırına kurabiyeleri koyun ve 6-7 dakika pişirip fırından alın. kurabiyler soğuyunca tepsiden alın ve servis edin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal