Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır? Glutensiz Ekmek Tarifi

Enfes bir tatta glutensiz ekmek yapmak istiyorsanız, bu tarif tam da size göre! Özellikle gluten tüketmemesi gereken kişiler bu tarifi muhakkak denemeli. Peki glutensiz ekmek nasıl yapılır? Glutensiz ekmek tarifi detaylarıyla...

23.10.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-13:08) Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır? Glutensiz Ekmek Tarifi

Gluten tüketmemesi gereken kişilerin tercih ettiği glutensiz ekmeği evde yapmak mümkün. Mis kokusu bütün eve yayılacak bu ekmek tarifini, muhakkak denemelisiniz! İşte glutensiz ekmek tarifi...

MALZEMELER

4 su bardağı glutensiz un

1 adet yumurta

1.5 su bardağı ılık su

1/2 su bardağı süt (laktozsuz)

1 tatlı kaşığı kuru maya

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1.5 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle glutensiz hamuru yapmaya, ılık su ve kuru mayayı bir kaba koyun ve güzelce karıştırın. Mayanın etkisini göstermeye başlaması için, oda ısısında 10 dakika kadar bekletin.

Derin bir kap alın ve oda ısısında olan yumurta, tuz, toz şeker, zeytinyağı, ve laktozsuz sütü ilave edip karıştırın. Ardından ayarladığınız glutensiz unu eleyerek ekleyin. Beklettiğiniz maya köpürmeye başladığında onu da bu karışıma ilave edin ve çırpın ve hamuru yağurun. Isıya dayanaıklı olan dikdörtgen bir kalıbı zeytinyağ ile yağlayın ve hazırladığınız güzel ekmek hamurunu bu kalına koyup, 20 dakika oda ısısında bırakın. Kabaran ekmeğinizin üstüne bir bıçak ile, dilediğiniz gibi kesikler atın. İsterseniz üstüne yağlı tohum da serpebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında nem dengesi sağlamak için, ısıya dayanıklı bir kaba su koyun ve fırının taban kısmına yerleştirin. 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin ve pişen ekmeği fırından alıp, üstünü bir pamuklu bez ile örtün. 

Glutensiz ekmeğiniz hazır, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

PÜF NOKTA

Kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli ancak sadece su ılık olmalı. Glutensiz unun içine mısır unu da ilave edebilirsiniz. Mayalandırma işlemi için verilen sürelere muhakkak dikkat edin. Fırının önceden ısıtılmış olması hamurun eşit pişmesini sağlar. Ayrıca glutensiz ekmekleri pişirince poşette veya kapalı bir kap içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal