Üniversiteler Açılacak mı?

16 Şubat tarihli Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı olarak açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversiteler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17.02.2021-09:32 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:31) Üniversiteler Açılacak mı?

Koronavirüsün ülkemizde de yayılmasının ardından bulaş riskini azaltmak ve salgının önüne geçebilmek amacıyla okullara ara verilmişti. Ardından tüm okullar çevrim içi olarak eğitime devam etmişti. Ancak milyonlarca öğrencinin gözü okulların açılacağı tarihe çevrildi.

Özellikle üniversite öğrencileri uygulamalı derslerden dolayı yüz yüze eğitime geçilmesini istiyor. Bilim Kurulu'nun 16 Şubat toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurul tarafından konuya ilişkin yapılan önerilerin Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) iletildiğini açıkladı. Peki okullar açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek mi?

ÜNİVERSİTLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun 16 Şubat'taki toplantısının ardından yazılı olarak açıklamalarda bulundu. Açıklamasında “Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre “Yerinde karar” dönemine geçiyoruz” ifadelerine yer veren Bakan Koca, Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi hakkında görüş bildirdiklerini de ekledi.

Bakan Koca: “Vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusudur. Her gün ne yazık ki hala 100’e yakın vatandaşımızı bu hastalık sebebiyle kaybediyoruz. Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak mecburiyetindeyiz” şeklinde açıklama yaptı.

Özelikle öğrencilerin ilgiyle takip ettiğini söyleyen Bakan Fahrettin Koca:

“Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği iletilmiştir” ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal