Öğrencilerin Okullarına Kavuşma Sevinci Kameralara Yansıdı

Tokat’ta koronvirüs (kovid-19) sebebiyle uzun bir aranın ardından yeniden yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler ayrı bir mutluluk yaşadı.

15.02.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-15:24)

Tokat merkeze bağlı Kızılköy’de sekiz derslikli Ata Yavalar ilkokulunda öğrenciler etraf köylerden servisler ile okullarına götürüldü. 

Okulun bahçesinde mesafe kurallarına uygun bir şekilde sıra olan öğrenciler İstiklal Marşını okuduktan sonra sınıflarına dağıldı. 

8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf öğrencisi Elif Naz Saygılı, okulun açıldığı için yaşadığı mutluluğu şu ifadelerle dile getirdi:

“Okulların açılacağını duyduğumda çok mutlu oldum. Gece uyuyamadım, gözüme uyku bile girmedi" dedi. İlkokul öğrencisi Ada Özdemir (9) ise arkadaşlarını tekrar görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Evde sürekli sıkılıyorduk. Okullar açıldığı için çok mutlu oldum.”

Tokat’ta, 447 okulda toplam on dört bin 169 öğrencimiz yüz yüze eğitime geri döndü. Pandemi şartlarının hafif bir şekilde seyrettiği veya salgının hiç görülmediği köy gibi yerleşim yerlerinde okullar, yüz yüze eğitime geçişe hazırlık yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal