15 Şubat'ta Okullar Açılıyor mu?

15 Şubat'ta okullar açılıyor mu? sorusunun yanıtı hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir merak konusu. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Şubat'ta okulların açılıp açılmayacağı netlik kazanmaya başladı. Peki 15 Şubat 2021 okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu?

08.02.2021-10:41 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-10:41) 15 Şubat'ta Okullar Açılıyor mu?

Okullar 15 Şubat'ta açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı uzun zamandır merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama ile süreç bir nebze olsun netlik kazanmaya başladı. Peki 15 Şubat'ta okullar açılıyor mu?

15 ŞUBAT'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

Son kabine toplantısının ardından eğitimde kademeli olarak normalleşme başlatılacağı belirtilmişti. Bu doğrultuda yüz yüze eğitimin köy okullarında 15 Şubat tarihinde başlayacağı açıklanmıştı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklamada bulundu:

'Hepimizin gönlü hasretimizin bitmesinden, okullarımızın açılmasından yana olsa da bizler salgının seyrine göre en akli kararı vermekle mükellefiz. Çocuklarımızın üstün yararı bunu gerektiriyor. Salgının başından beri olduğu gibi yine ihtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak sizleri ve çocuklarımızı en güvenli şartlarda sınıflarımızda buluşturmak için çabalıyoruz.

Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10. sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız.

Ayrıca bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ediyoruz. Bu kayıpları gidermek için öğrencilerimize gerekli desteği vermek üzere planlamalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda bu konudaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal