Üniversite Serüveni Başladı: İlk Ders Koronavirüs Oldu!

Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzunca bir zamandır üniversiteliler uzaktan eğitimle öğrenim hayatlarına devam ediyorlardı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan üniversitelerde ilk ders Kovid ve önlemleri oldu.

04.10.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-11:02) Üniversite Serüveni Başladı: İlk Ders Koronavirüs Oldu!

Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzunca bir zamandır üniversiteliler uzaktan eğitimle öğrenim hayatlarına devam ediyorlardı. Alınan önlemler ile yüz yüze eğitime tekrar geçilmesi ile 1,5 yıl aradan sonra öğrenciler üniversitelerine kavuştu.

ÖĞRENCİLER OKULLARINA KAVUŞTU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan üniversitelerde ilk ders Kovid ve önlemleri oldu. Ek yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte kayıtlar tamamlanmaya başladı. Birçok üniversite bu hafta itibariyle akademik yıla başlayacak. yaklaşık olarak 1,5 yıl devam eden uzaktan eğitim yerini yüz yüze eğitime bırakacak. Öğrenciler ve öğretmenler koronavirüs kapsamında yapılacak olan birçok değişiklik ile karşılaşacak.

Bu hafta içerisinde üniversitelerde oryyantasyon adı altında uyum haftası gerçekleştirilecek. Oryantasyan sürecine geçtiğimiz senelere ek olarak Kovid-19 ile alakalı olarak bilgilendirme dersleri de eklendi. 

PANDEMİ UYUM PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

Üniversitelerde ilk ders olarak pandemi ile alakalı bilgiler verilecek. Örneğin Hacettepe Üniversitesi’nde yeni kayıt yaptıran her öğrencinin alması gereken 1 kredilik zorunlu ders olan ÜNİ 101’de Yüzyılın Pandemisi: COVID-19 söyleşisine yer verildi. Üniversite Hayatına Giriş Dersi veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin programında da Kampüste Sağlıklı Yaşam, Pandemi Sürecinde Üniversite Yaşamı başlıklı etkinlikler bulunuyor. Işık Üniversitesi ise akademik yıl açılış töreni kapsamında bugün gerçekleşecek ilk dersin konusunu “Endişe Çağı: Neo-Liberalizm, İklim Değişikliği ve Pandemi” olarak belirledi. Dersi, Prof. Dr. Çağlar Keyder verecek. İstanbul Yeni Yüzyıl, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, SANKO, Bülent Ecevit üniversitelerinde de uyum programlarının ana konusu da Kovid-19’un belirtileri, teşhis ve korunma yolları, stres yönetimi. Üniversitelerin yanı sıra yurtlarda da öğrencilere yurt yaşamı, sağlık önlemleri gibi konularda bilgilendirmeler yapılıyor.

ÜÇ ÖĞRENCİDEN BİRİ AŞISIZ

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yaptığı son açıklamaya göre üniversitelerde öğretim üyelerinin yüzde 90’ı, öğrencilerin yüzde 70’i aşı oldu. Buna göre üniversitelerde hâlâ her üç öğrenciden biri aşısız. 2020-2021 istatistiklerine göre açıköğretim ve uzaktan öğretim hariç, üniversitelerde 3 milyon 801 bin 294 öğrenci var. Bunu düşünürsek eğer yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin henüz aşı olmadığı görülüyor.Bu nedenle üniversiteler tarafından aşı çağrılarına devam ediliyor. 

LÜTFEN AŞINIZI OLUN ÇAĞRISI

Yükseköğretim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da öğrencilerin aşı olmalarının teşvik edilmesi konusunda üniversite yöneticilerini göreve davet etti. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi’nin açılışında konuşan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ''Kovid-19 savaşının en önemli enstrümanı aşı, lütfen aşınızı olun okulunuza gelin'' diyerek, öğrencilerinin aşı olmasını önerdi.

AŞI KARŞITLIĞININ BİR ANLAMI YOK

 Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Çağrı Erhan ise öğrencilere ''Bu kadar çok bilim insanı, aşının Kovid ile mücadelede en etkili araç olduğunu belirtirken, rapor hazırlarken, makaleler yazarken hâlâ aşı karşıtı olmanın, hatta başkalarını da etkilemenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Yaptırmadıysanız hepiniz aşılarınızı yaptırın hem sizler rahat edin hem de sizlerle birlikte aynı sınıfları paylaşan insanlar rahat etsin'' sözleriyle seslendi. 

ÜNİVERSİTELERDE AŞI STANDLARI KURULDU

Trakya Üniversitesi ise Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni yeni kazanan öğrencilerine çevrim içi olarak uyum programı düzenledi. Bazı üniversiteler ise kampüse gelen öğrencilere ve akademisyenlere yönelik aşı stantları kurdu. Bilecik Şeyh Edebali, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Harran, Balıkesir üniversiteleri kampüslere kurdukları stantlarda aşı uygulaması ve bilgilendirme yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal