Uluslararası fuara CHP'li Belediye'den utanılacak baskın: Yabancı müşteri korkarak kaçtı!

CHP'li Bakırköy Belediyesi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Avrupa’nın en büyük mobilya fuarına yaptığı baskının benzerini bu kez İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Makine Fuarı’nda gerçekleştirdi.. Fuarın organizatörlüğünü yapan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, zabıtalara “Burası semt pazarı mı?” diyerek tepki gösterdi. Zabıtaları polis zanneden yabancı katılımcılar ve fuara konuşmacı olarak katılan ticaret grup başkanları ise baskın sonrası fuarı terk etti.

20.03.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-17:37)

CHP'li Bakırköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenmiş Avrupa'nın en büyük mobilya fuarına yaptığı baskının hemen hemen aynısını bu kez İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen Ahşap Üretim Teknolojiler, Kesici Takımlar, El Aletleri, Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarı Fuarı Woodist 22'ye baskın yaptı. 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenmekte olan fuara bir önceki gün gitmiş olan Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri Makine Fuarı'nda yer alan firmalara ait levhaların boylarını ölçme ve tabela vergisi için teftiş yapmaya başladı.

Burası semt pazarı mı?

Fuar alanında ellerinde telsiz ve üniformalı zabıta ekiplerini gören 224 yabancı firma ve ziyaretçiler, karşılaştıkları manzara karşısında ne  yapacağını şaşırmışken, duruma müdahale eden fuarın organizatör firmanı Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, 'Burası semt pazarı mı?' diye tepkide bulundu. 

Zabıta ekiplerinin 'kamu görevi yapıyoruz işimize engel olmayın' tarzında bir cevap verdiğini belirten Çelik, zabıtalara "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın" dediğini aktardı.


Grubu görünce tedirgin oldular

Fuara katılan firmalara bu tarz şeylerin sorulmaması lazım diyen Çelik, 'Zabıta ekipleri tüm çabamıza rağmen ellerindeki metrelerle levhaların boyutlarını ölçmeye devam etti. Yabancı katılımcılar ve ziyaretçiler zabıtanın ne olduğunu bilmediği için gelenlerin polis olduğunu düşünerek fuarı terk etti. Fuara bir baskın olduğunu düşünenlerden 'Uyuşturucu mu arıyorlar' diyenler de oldu. Ne kadar izah etmeye çalışsak da ellerinde telsizle dolaşan bir grubu görünce tedirgin oldular. Katılımcı firmalar da aynı şekilde tepkisini dile getirdi. Yabancı firmalar ilk kez özellikle uluslararası bir fuarda olabilecek en kötü şeyin bu olacağını söyledi. Bırakın tabelaların vergisini fuara katılan firmaların ruhsatları dahi sorulmaz' şeklinde tepkide bulundu. 

Ticaret grup başkanları fuarı terk etti

Baskın olayı sebebiyle açılış programının yapılmadığını dile getiren Erhan Çelik, 'Yabancı ülkelerden gelen heyetlerin de konuşmalarının ve konuşmacıların bulunduğu resmi açılış programı yapılamadı.

Çünkü içlerinde Almanya, Hollanda, Katar ve Umman'dan ticaret grup başkanları vardı onlar konuşma yapacaktı.

Lakin bu olay nedeniyle ayrıldılar. Çünkü gelenlerin zabıta olduklarını anlayamadılar. Polis zannettiler, polis baskını olduğunu düşündüler. Durumu anlatamadık. Sanki biz illegal bir iş yapıyormuşuz gibi illegal bir durum varmış gibi zannettiler. Biz zaten durumu anlatana kadar fuarda kimse kalmadı' açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal