CHP'li İBB'den alışılmış görüntüler: Çırağan'daki ağaç terörünün görüntüleri ortaya çıktı!

CHP'li İBB'nin Çırağan Caddesi'nde "kansere yakalandıkları" gerekçesiyle 112 çınar ağacını köklerinden kesmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

14.03.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-13:04)

CHP'li İBB, Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından tam tamına 112 tanesini köklerinden kesti. Bazı kesimler bu olaya sesini bile çıkarmadı.

Geziciler bahane arkasında

Gezi Parkında  yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan gezicilerin ağaç katliamında CHP'nin açıklamalarının ardına saklanarak seslerini çıkartmıyorlar.

Üsküdar örneği

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB'nin yaptığı ağaç terörüne ilişkin olarak kendi sosyal medya hesabından Çengelköy'de bulunan tarihi çınar üzerinden verdiği bir örnekle şu şekilde tepki göstermişti;

Çengelköy’ün asırlık çınarı 2017’de yaşadığımız büyük bir fırtınada yerinden sökülmüş, bu hale gelmişti. Köklerine bakınca ağır hasta olduğunu da anlamıştı uzman arkadaşlar. Bir bebeğe nasıl bakılırsa öyle bakmış, tedavi etmiş, canlandırmıştık. Sonuç mu? Çook güzel oldu!

Biz kesersek 'Hasta ağaçlardı' AK Parti keserde ' Doğa Katliamı'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili iki yüzlü yaklaşımlara karşı tepkide bulunarak, 'Muhalefetin ağaç kesimine bakışı Biz kesersek 'hasta ağaçlardı' AK Parti keserse 'doğa katliamı' açıklamalarında bulundu. 


Ağaçların kesimle sebebi reklam panoları mı

CHP'li İBB'nin yıllar boyunca mevcut olan çınar ağaçlarını kestiği bölgeyi inceleyen AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım yapmış olduğu açıklamalar ise şu şekilde;

CHP'li İBB tarafından Beşiktaş Çırağan Sarayı istikametinde bulunan birçok çınar ağacı kökünden kesilmiş. Gelen tepkiler doğrultusunda asırlık çınar ağacının kökleri ızgarayla gizlenmeye çalışılmış.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Ağaç köklerinin üzerine beton dökülmüş. CHP'li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Özellikle insan yoğunluğunun en fazla olduğu cadde üzerindeki çınar ağaçlarının kesilmesinin özel nedeni reklam panoları mı? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız.

İstanbul'un bir güzelliği daha yok ettiler

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, kendisine ait twitter hesabından bu katliama dair tepkisini şu şekilde dile getirmişti; Bu caddeden o kadar çok gözümü bu güzel büyük çınarlardan ayıramadan geçmişimdir, bilmiyorum. 'Ağaçlı Yol' diye anılan Dolmabahçe-Çırağan hattından söz ediyorum.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'En sevdiğim caddelerden biridir... Çınarların kesilmesiyle yüzü tamamen değişti. İstanbul’un bir güzelliğini daha yok ettiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal