Ukrayna'nın Bayraktar Adımı Rus Medyasında Yankı Buldu!

Ukrayna'nın Türk yapımı Bayraktar drone alacağına ilişkin yaptığı açıklama Rus medyasını salladı.

12.09.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-18:44) Ukrayna'nın Bayraktar Adımı Rus Medyasında Yankı Buldu!

Ukrayna donanmasını ve hava kuvvetlerini Türkiye yapımı dronellarla donatmış bir biçimde. Rus medyasında yer alan haberlere göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 24 adet daha Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2 satın alacağını duyurdu. Son zamanlarda Ukrayna- Rusya noktasında da iplerin gerilmesinin ardından savaşın olasılık olduğunu duyurmasının ardından Türkiye yapımı Bayraktar TB2 açıklamaları rus medyasına damga vurdu.

UKRAYNA VE RUSYA ARASINDA SAVAŞ MÜMKÜN

Cuma günü Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikle ilgili aktarılan soruya Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı Zelenskiy, bunun en kötü senaryo olabileceğini ancak maalesef bir savaşın da mümkün olduğunu söyleyerek yanıtını verdi. Kendisine yöneltilen ve Rusya lideri Vladimir Putin'in barışı korumayı isteyip istemeyeceğine ilişkin bir soruya Zelenskiy, "Dürüst olmak gerekirse, Putin'i düşünecek zamanım yok.'' şeklinde cevap verdi.

Savaş olması durumunda Moskova'yı suçlayan Zelenskiy, ''Bana öyle geliyor ki bugün... sorunları çözmeyi anlamsız buluyorlar. Savaşın sonlanması ve çatışma sorunlarının çabucak çözülmesini istemiyorlar'' ifadelerini kullandı.

RUSYA'DA BAYRAKTAR TB2 ENDİŞE YARATTI 

Geçtiğimiz haftalarda Kronshtadt Group, Rus ordusu için tasarlanmış bir Orion drone çeşidi olan Rus yapımı insansız hava aracının (İHA), Türkiye'nin Bayraktar savaş insansız hava aracından daha iyi performans gösterebileceğini öne sürdü.

Aracın geliştiricisi Kronshtadt Group CEO'su Sergei Bogatikov, Orion'un bir uydu iletişim sistemi ile donatılacağını ancak henüz uçmadığını, önümüzdeki kış aylarında ilk kez uçacağını söyledi.

TB2 RUSYA İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR

Rus medyasına Ukrayna'nın ek Bayraktar siparişini değerlendiren bir Rus uzman, "Kırım'da önemli hava savunma kuvvetlerinin konuşlandırılmasına rağmen bu adım şimdiden ciddi bir tehlike oluşturuyor" dedi.

Ancak uzman, konuşmasının devamında, ''Açıkçası, eğer Kiev yönetimi böyle bir şeye kalkışırsa, bunun nasıl sona erebileceğinin tamamen farkında. Bu nedenle Rusya ile çatışmaya girmek istemeyecektir" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal