Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gerilim Yeniden Ateşlendi

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim yeniden alevlendi. Vladimir Putin'i düşünecek vaktinin olmadığını belirten Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, gerekirse Rusya ile savaşabileceklerini ifade etti.

10.09.2021-18:38 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-18:38) Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gerilim Yeniden Ateşlendi

Rusya ile ilişkileri ve Vladimir Putin ile ilgili olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski,  önemli açıklamalar yaptı. Zelenski 'Rusya ile savaşabiliriz' dedi.

Ukrayna ve Rusya arasında senenin başlarında başlayan gerilim yeniden gündem haline geldi.

Devlet Başkanı Zelenski Rusya ile ilgili çok krtitik açıklamalarda bulunarak, 'Rusya ile savaşabiliriz' ifadelerini kullandı.

ABD ile aralarındaki ilişkilerin her zamanki durumunan da iyi olduğunu söyleyen Zelenski, daha ABD ve Ukrayna'nın NATO'ya katılmasıyla alakalı bir pozisyon almadığını da belirtti.

Zelenski açıklamaında, 'Putin'i düşünecek vaktim yok, sadece gerçekçi bir görüşme ile ilgiliyim' diyerek ülkesinde koronavirüsle mücadelede ekonomik anlamdahiç kimseye sırtını dayamadan kendi imkanlarıyla mücadele ettiklerini söyledi.

DONBAS KRİZİ

2021'in ilk aylarında, Rusya ve Ukrayna arasında geçen Donbas krizi gündeme damgasını vurmuştu.

Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında aralıklarla gelişen gerilim yükselmeyi sürdürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, cepheyi ziyaret ettiği sırada yaptığı açıklamasında, yılın başından itibaren bölgede gerçekleşen saldırılarda 26 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Kremlin'den gerçekleştirilen açıklamada 'Ukrayna ile savaş ihtimalinin ortaya çıkmasına kimse izin vermeyecek' ifadeleri yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal