Ukrayna Rusya Savaşı Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güvenlik Zirvesini Topladı!

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekat sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün saat 11.00'de güvenlik zirvesi başladı.

24.02.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-13:12)

Güvenlik zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Zirvenin ardından açıklama yapılması bekleniyor. 

ERDOĞAN GÜVENLİK ZİRVESİNİ TOPLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri hareketlilik sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güvenlik zirvesini acil toplama kararı aldı.


Ukrayna meselelerinin görüşüldüğü zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN, PUTİN VE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde 'Savaş kimseye yarar getirmez' demişti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de görüşen Erdoğan Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduklarını söylemişti. 

BAŞKAN ERDOĞAN, RUSYA-UKRAYNA KRİZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun söz konusu durum karşısında tavrını açıkça belli etmesini söyledi. Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; 'Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok. Böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla Rusya artık sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok. Bu bakımdan yapacağımız bu video konferansta NATO müttefiki üye ülkelerin liderleri bakalım neler söyleyecek. Biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal