Ukrayna'dan Flaş Açıklama: Rusya'nın Savaş Uçağı ve Helikopteri Düşürüldü!

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, ülkenin doğusunda bir Rus savaş jetinin hava savunma sistemleri ile vurulduğunu duyurdu.

24.02.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-13:47)

Rusya Ukrayna geriliminde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın hava savunma sistemlerini askeri havalimanlarını vurduğunu duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise ‘Tüm askeri havalimanlarımız yoğun atış altında’ diyerek saldırıyı kısmen doğruladı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması daha geldi. Ukrayna ordusundan gelen açıklamada, Rusya'nın SU-24 model bir savaş jetinin hava savunma sistemleri ile vurulduğu bildirildi.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI: RUSYA SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ortak Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün Silahlı Kuvvetler bölgesinde saldırganlara ait 5 uçak ve bir helikopter düşürüldü. Birleşik kuvvetler, Rusya Federasyonu'nun silahlı kuvvetlerine cevap veriyor. Askeri birimler pozisyonlarında. Düşman kayıplara uğruyor’ ifadelerine yer verildi. 


MOSKOVA: UÇAĞIMIZ VURULMADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın ardından Moskova’dan açıklama geldi. Söz konusu durumun gerçek dışı olduğu iddia edilen açıklamada, ‘Hiçbir uçağımız düşürülmedi.’ denildi.

40 UKRAYNALI ASKER ÖLDÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı danışmanı tarafından yapılan açıklamada, ülkelerinin işgalinde 40 Ukraynalı askerin öldürüldüğü belirtilirken onlarca askerinde yaralı olduğu duyurdu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal