Rusya-Ukrayna Savaşında Flaş Görüntüler! Rus Askerleri Ukrayna Sokaklarında: Bomba Sesleri Geliyor

Rusya Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı başlattığını açıkladı ve Ukrayna da yoğun saldırı altında olduklarını, özellikle askeri tesis ve üslerin Rus saldırısı altında olduğunu duyuran Ukraynalı yetkililer şehirlerde olağanüstü hal ilan edildi.

24.02.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-09:56)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna işgali resmen başlatılmış oldu. Bugün sabaha doğru gerçekleşen ilk saldırıların ardından çarpıcı görüntüler ve karşılıklı açıklamalar peş peşe geldi.

Gelen son dakika bilgileri ve karşılıklı açıklamalar ışığında Rusya'nın harekatı Ukrayna'nın askeri mukavemet gücünün kırılmasına yönelik stratejik saldırılarla başlattığı görülüyor.

İVANO-FRANKİVSK'TE BOMBA SESLERİ

Rusya, Ukrayna'nın sadece Doğu bölgelerini değil bütün bölgelerine sivil gözetmeksizin saldırı gerçekleştiriyor. İvano-Frankivsk'te bomba sesleri geliyor. Ortalık toz duman olmuş vaziyette. Son gelişmeleri gazeteci Gulsum Khalilova kaydetti.


UKRAYNA'DA SOKAKLARDA RUS ASKERLERİ

Ukrayna'da işgal bölgelerinde harekatın başlatıldığı dakikalar itibarıyla Rus askerlerinin sokaklarda görüldüğü belirtildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığında yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyonun, ülkedeki sivillere yönelik tehdit oluşturmadığı iddia edildi.

Yapılan açıklamada, 'Ukrayna'daki askeri altyapı, hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli silahlarla etkisiz hale getirildi.' açıklamalarında bulunuldu. 


TÜRK HALKINI BU ZOR ZAMANDA BİZİ DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Ukrayna Büyükelçiliği, 'Stratejik ortağımız Türkiye'yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelekmeye çağırıyoruz' açıklamasını yaptı.

Ukrayna Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Rusya Federasyonu Ukrayna'ya karşı bir savaş başlattı. Barışçıl Ukrayna şehirleri bombalanıyor. Stratejik ortağımız Türkiye'yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelemeye çağırıyoruz' açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal