UEFA’nın kabusu geri dönüyor: Avrupa Süper Ligi yeniden gündemde

Avrupa’nın dev takımları bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığı yarattı. Avrupa Süper Ligi’ni kurmak amacıyla bir araya gelen 12 takımdan bir çoğu bu sezon turnuvaya erken veda etti. Devler Ligi’nden memnun olmayan takımlar akıllara ‘’Avrupa Süper Ligi geri mi dönüyor?’’ sorusunu getirdi.

30.10.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 30.10.2022-11:32) UEFA’nın kabusu geri dönüyor: Avrupa Süper Ligi yeniden gündemde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatından rahatsız olan ve daha fazla gelir elde etme amacı taşıyan dev kulüpler, geçtiğimiz sene Devler Ligi yerine Avrupa Süper Ligi adındaki yeni bir projeyi ortaya atmıştı. Yeni projenin kurucu ortakları olmak isteyen Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Juventus, Inter ve Milan’dan bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne devam edenlerin sayısının oldukça az olması nedeniyle yaşanan memnuniyetsizlik yeniden gündeme geldi. Devler Ligi’nden memnun olmayan takımlar akıllara ‘’Avrupa Süper Ligi geri mi dönüyor?’’ sorusunu getirdi.

Dev takımlar son 16’da yok

Fanatik’in haberine göre; İngilizler'den; Arsenal ile Manchester United bu sezon için Devler Ligi bileti alamadı. Juventus, Atletico Madrid ve Barcelona gibi devler de Şampiyonlar Ligi'nde yer aldıkları gruptan çıkamadı. Tottenham ile Milan'ın durumu da pek parlak değil. İki dev de son maçlarını kaybederlerse Şampiyonlar Ligi'ne havlu atacak.

Avrupa Süper Ligi

Avrupa Süper Ligi geri mi dönüyor?

Avrupa Süper Ligi geri mi dönüyor? Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham 2021'deki başarısızlıka sonuçlanan oluşumdan 48 saat içinde projeden çekilmişti. Yenilenmiş bir Süper Lig önerisini destekleyen şirket olan A22 Sports'a CEO olarak atanan Bernd Reichart, İngiliz kulüpleriyle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

2 gün boyunca uyumadım

Geçtiğimiz hafta Barcelona ve Juventus ile birlikte Avrupa Süper Ligi projesinden vazgeçmeyen Real Madrid'in Başkanı Florentino Perez, UEFA'yı eleştirerek, "UEFA, alakasız takımlar arasındaki maç sayısını artırıyor. Bu hasta durumdaki futbolun çöküşünü hızlandıracak" yorumunu yapmıştı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise son açıklamasında, "Avrupa Süper Ligi projesi ilk ortaya çıktığında 2 gün boyunca uyumadım. Hiçbir şey yemedim, içmedim. Hem destek telefonları hem de tehdit telefonları aldım. Bir kez daha bunun gündeme geleceğinden şüpheliyim! Egoları için bir şeyler talep etmeye devam eden üç kulüp başkanımız var, ancak atılma korkusuyla Şampiyonlar Ligi'ne ilk kaydolanlar da onlar oldu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Süper Ligi’nin yeniden gündeme gelmesi durumunda Avrupa’da prestij sahibi olan bazı takımların davet usulüyle organizasyona katılması da gündemdeydi. Türkiye’de ise Galatasaray’ın ismi sık sık Avrupa Süper Ligi ile geçiyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal